Select Page

Este cap de setmana, del 5 al 8 d’abril se celebren les festes en honor a Sant Vicent Ferrer a l’ermita del Captivador de la Nucia. Unes celebracions que discorren en un enclavament que històricament ha unit a les poblacions d´Altea, l´Alfàs i La Nucia. Així ho han corroborat este mateix matí en roda de premsa els regidors de Festes d’estes tres poblacions, el primer tinent d’alcalde de La Nucia, el President de l’Associació II Centenari de l’Ermita de Sant Vicent i els majorals 2024 de la “ penya Els Penjats”.

Hi haurà actes de tota mena; danses, concerts, albaes, presentació de llibre, tallers al CEM, romeria, carrera pedestre, pilota valenciana i missa. Totes les activitats programades són lliures i gratuïtes.

Les festes de Sant Vicent del Captivador de La Nucia se celebren a l’ermita del Captivador, situada en una cruïlla de camins entre l’Alfàs del Pi, Altea i La Nucia, per això reuneix veïns i veïnes de les tres localitats. Esta festivitat varia cada any al calendari ja que se celebra sempre el cap de setmana posterior al de Pasqua. La programació d’actes de les festes de Sant Vicent Ferrer 2024 ha estat organitzada per les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Altea i La Nucia; Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, Parròquia de la Nucia i Majorals 2024 de la penya Els Penjats.

De fet, la presentació de la programació de les festes de Sant Vicent 2024 ha comptat amb la presència de Gregorio Cortés, president Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent; Quico Pérez, president Majorals 2024; Joaquim Devesa, regidor de Festes d’Altea; Sandra Gómez, regidora de Festes de l’Alfàs; Cristóbal Llorens, regidor de Festes de la Nucia i Pedro Lloret, primer tinent alcalde de la Nucia.

“Festes que reuneixen alteans, alfassins i nuciers”

“El proper cap de setmana a l’ermita del Captivador les festes de Sant Vicent 2024 reuneixen alteans, alfassins i nuciers. Unes festes úniques en un paratge incomparable, amb un complet programa d’actes, amb activitats de tota mena i música a la carpa festera, on hi haurà servei de barra per part dels majorals. També tindrem esport amb la cursa pedestre i partides de pilota valenciana. Hi haurà també la tradicional romeria, o les diferents actuacions de danses i albaes, fins i tot tindrem la presentació d’un llibre sobre Sant Vicent. Totes les activitats són completament gratuïtes, per això convidem tots els veïns i veïnes d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia a acostar-se fins al Captivador aquest cap de setmana, per gaudir de les Festes de Sant Vicent” afirma Cristóbal Llorens, regidor de Festes.

Romeria de Sant Vicent i presentació de llibre

El dilluns 8 d’abril, dia de Sant Vicent, a les 10 hores es realitzarà la presentació del llibre Contes i narracions – Sant Vicent Ferrer, amb la presència de l’autor Ferran Garcia-Oliver i després de la presentació tindrà lloc una visita a la Col·lecció Bibliogràfica de Sant Vicent ubicada al CEM Captivador. A les 11.45 hores començarà la romeria de la imatge del sant que eixirà des del CEM del Captivador.

Tot seguit, se celebrarà la missa en honor al sant a la plaça de l’Ermita de Sant Vicent, que reunirà les autoritats locals d’Altea, l’Alfàs del Pi i la Nucia. A la missa participarà la Coral “l’Alfàs Canta”. Després de la missa actuarà el grup de Danses de Pedreguer.

Majorals 2024

El divendres 5 d’abril a la nit obrirà la carpa dels Majorals, amb servei de barra i dinar 24 hores durant els quatre dies, per recaptar diners per a les festes d’agost 2024. Hi haurà plats autòctons per dinar cada dia a la carpa dels Majorals: dissabte Fideuà, diumenge Putxero amb Pilotes i dilluns Paella.

Concerts i Tardes de Sant Vicent

A la part musical hi haurà diferents actuacions a la carpa festera, a partir de les 20 hores s’obrirà el servei de barra i el divendres 5 abril actuarà Ska-Pa i DJ Manu. El dissabte 6 d’abril hi haurà “tardeo” amenitzat per la bandeta La Bona i a la nit actuarà Suite Rumba, The Jack (Tribut a AC/DC) i DJ Properet. El diumenge 7 d’abril nou vespre amb el grup noucer “The Boliquets” ia la nit serà el torn de Fireball (Pop i Rock dels 80-90).

“Danses i Albaes” i CEM

El dissabte 6 d’abril a les 19 hores es realitzaran les Albaes amb diversos intèrprets i el dolçainer El Bessó. El diumenge 7 d’abril a la vesprada, 18:30 hores, a la plaça de l’Ermita actuacions del Grup de Danses d’Altea Bellaguarda Tradicions i el grup de dansa de l’Escola de Danses Tradicionals de La Nucia amb la col·laboració del “Grups de Danses l’Almadrava”.

Els dies 6, 7 i 8 d’abril el Centre Educatiu Mediambiental, CEM Captivador, estarà obert al públic d’11 a 14 hores i es podran fer visites guiades, activitats i tallers.

Pilota Valenciana i Carrera Pedestre

El dissabte 6 d’abril al matí es realitzarà Jocs de Raspall amb les diferents categories de l’Escola de Pilota Valenciana de La Nucia. A la vesprada a les 17 hores partida d’exhibició de llargs entre els equips del Club de Pilota Valenciana de la Nucia, amenitzada pel grup de dolçainers d’Altea.

El diumenge 7 d’abril se celebrarà la XIX Cursa Pedestre de La Nucia, amb Volta a Peu i Marxa Nòrdica. La eixida serà des de l’Estadi Olímpic a les 10 hores i la meta estarà a l’ermita de Sant Vicent, on es faran les curses infantils a partir de les 11,30 hores.

Com ha indicat l’edil de Festes d’Altea, Joaquim Devesa, “San Vicent Ferrer, com a figura clau de la nostra identitat, es conjuga ací a La Nucia amb un acte de germanor dels tres municipis, que es remunta a molts anys de convivència veïnal d’estes partides i que es fa extensiva als tres pobles i als que ens visiten estos dies”.

Devesa ha convidat a la ciutadania que gaudisca del complet programa organitzat i ha mostrat el seu agraïment per “mantenir aquests costums que no s’han de perdre i que són pedra clau de la comarca i de la història compartida dels tres municipis”.

Pin It on Pinterest