Select Page

Les Regidories d’Igualtat i de Normalització Lingüística han organitzat un homenatge a les dones bugaderes d’Altea, serà aquesta vesprada del 5 de maig en el Poador del Pontet a les 19.00 hores.

L’acte consistirà en un espectacle cultural protagonitzat per Rosa Vendrell, amb el títol ‘Memòries líquides. La Veu de les Bugaderes’ en el qual es convida al públic assistent a conéixer aquests espais i a participar dels records i vivències que aquelles dones bugaderes van transmetre a través dels seus relats a les seues filles i netes. L’activitat serà presentada per l’historiador local Joan V. Martín.

La regidora de Normalització Lingüística, Marta Lloret, ha assenyalat que aquesta activitat és un acte de memòria històrica en el qual des de les àrees municipals d’Igualtat i Normalització “hem volgut realitzar un homenatge al treball invisibilitzat i moltes vegades poc reconegut socialment del treball domèstic i de cures realitzat per les dones alteanes. Un treball fonamental per a la cura de les famílies i el progrés del poble, en unes èpoques en les quals a més no hi havia comoditats”.

L’entrada a l’espectacle és gratuïta, i el públic assistent podrà viatjar en el temps a través dels testimoniatges orals de les dones, de les cançons en directe, de les lectures de textos i de la mostra d’objectes relacionats amb els safaretjos com amb les bugaderes (escorredores de fusta, coixins, sabons, roba…).

Per a José Luis León Gascón, regidor d’Igualtat, l’Ajuntament d’Altea tenia un deute amb la visibilització de les dones en la recuperació de la memòria històrica local, “amb l’acte d’aquest divendres, des de l’àrea d’Igualtat continuem treballant a recuperar la contribució de les dones al progrés i al desenvolupament local del municipi”.

El mes de març, i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona es va inaugurar la ruta de dones ‘Això no és paga en diners’ i es va posar en valor el treball de les dones en l’economia local, amb l’espectacle cultural ‘Memòries Líquides. La Veu de les Bugaderes’ “volem recuperar el testimoniatge oral d’aquestes dones, que ha passat de generació en generació, i posar en valor la seua contribució al benestar de les famílies i per tant del municipi amb el seu treball, moltes vegades realitzat en condicions molt dures, i quasi mai reconegut, i donar-los el seu lloc en la història d’Altea i mostrar-los el nostre agraïment”, ha recalcat l’edil d’Igualtat.

L’espectacle ha sigut finançat en part amb fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, i en finalitzar el mateix s’entregarà a les persones assistents un detall gràfic de l’activitat.

Pin It on Pinterest