Select Page

Alemanya i Espanya s’han unit a través de la música amb un projecte Músic Cultural en què han participat els conservatoris d’Altea, Teulada i Saxònia/Anhalt. Una iniciativa que ha comptat amb la visita de 75 músics i 13 tutors alemanys, que han realitzat diferents activitats i han ofert dos concerts. Així ho explica l´edil de Cultura, Pepa Victoria Pérez.

Pérez, ha subratllat “els beneficis d´un projecte en què a més d´intercanviar coneixements i música, s´han intercanviat costums i cultures”.

A més, l’edil de Cultura alteana dóna les gràcies al conservatori de Saxònia/Anhalt “per donar forma a aquest projecte, una iniciativa on la cultura uneix països”. “Qui ens hagen triat per formar part d’este projecte és un indici que a Altea es fan les coses bé”; ha afegit l’edil.

“Han sigut 10 dies d’assajos, activitats pedagògics musicals entre els alumnes dels tres conservatòries, visites turístiques guiades, entre d’altres, que han permès fomentar-ne la cohesió i el resultat de les quals ha pogut gaudir la població a través dels dos concerts que s’han ofert. Un a Palau Altea i l’altre a l’Auditori Teulada Moraira i on s’ha pogut gaudir d’obres clàssiques de compositors alemanys en un programa variat”. Ha declarat Pepa Victoria Pérez, responsable municipal de Cultura, que ha agraït a l’alteà Marcos Gomis el seu interès per portar el projecte al seu poble.

Per la seua banda, Gomis ha destacat la possibilitat que ha brindat el projecte als tutors alemanys de fer classe als alumnes espanyols, que han vist una forma diferent de treballar, així com han establert contactes en un país diferent i que podran utilitzar en una futura formació.”

Marcos Gomis, tutor de l’Orquestra de l’Escola de Música Simfònica de Saxònia/Anhalt, relatava que esta orquestra va eixir fora d’Alemanya per darrera vegada fa 25 anys. Gomis ha sigut el principal artífex d’este projecte músic cultural i vol que perdure en el temps.

 

Pin It on Pinterest