Select Page

El municipi disposarà en breu de diverses eines digitals per a una gestió més sostenible.

Després del procés de licitació, Altea disposarà prompte de diverses eines digitals incloses al seu Pla de Sostenibilitat Turística, l’objectiu del qual és posar en pràctica una gestió del municipi més sostenible. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Turisme, Xelo González.

Les actuacions, agrupades en 3 lots, en què s’està treballant en aquests moments són la instal·lació del Panell d’intel·ligència de dades; els informes de mobilitat i pernoctació de turistes; el monitoratge de la capacitat allotjativa; l’App Altea Ciutat Turística; la recreació d´esdeveniments culturals mitjançant realitat augmentada; el mòdul de pàrquing i la sensorització de soroll, qualitat de l’aire i emissions CO2. Ha detallat l’edil; qui ha explicat les accions concretes de cadascun d’estos avenços.

El Panell d’intel·ligència de dades és el nucli on pivoten la resta de les actuacions tecnològiques. Es tracta d’una plataforma de Ciutat Intel·ligent que recaptarà totes les dades generades al municipi i aportarà informació valuosa als gestors municipals, permetent realitzar una gestió avançada dels recursos públics.

Els informes de mobilitat i pernoctació de turistes, eina de Big Data, permetrà conèixer millor el perfil dels visitants i els seus patrons de mobilitat i comportament a Altea. Aportarà informació agregada com l’origen dels visitants, el nivell socioeconòmic, les zones d’interès, la durada de l’estada, entre altres.

La monitorització de la capacitat allotjativa és un sistema de vigilància activa que, mitjançant l’aportació de dades al tauler de control, puga facilitar informes periòdics de la capacitat allotjativa de la destinació, tant dels allotjaments reglats com dels no reglats. Permetrà conèixer les places turístiques existents, així com el nivell d’ocupació, possibilitant-ne la classificació per tipologia, àrea geogràfica, etc.

L’App Altea Ciutat Turística consisteix en el desenvolupament d’una aplicació mòbil que proporcione a residents i turistes informació i funcionalitats que faciliten l’accés a serveis intel·ligents i millore l’experiència de visita a la destinació turística.

Esta App inclourà un mòdul de pàrquing per visualitzar les places disponibles als aparcaments públics, en el moment en què finalitze el projecte de sensorització. Un projecte de Sensorització de soroll, qualitat de l’aire i emissions CO2 per al qual es despleguen 6 punts fixos i 2 mòbils que mesuraran paràmetres mediambientals

En el cas de la recreació d’esdeveniments culturals mitjançant realitat augmentada, esta facilitarà als usuaris reproduir, in situ i en qualsevol moment de l’any, els principals esdeveniments culturals i festius que se celebren a Altea, com ara les festes de l’Arbret , Castell de l’Olla, festes de Moros i Cristians, Arribada del Crist, Balconades d’Altea. El registre de les imatges es va iniciar amb l’Arbret de Sant Joan del mes de juny passat i continuarà durant la resta de l’any, a mesura que se celebrin els actes programats.

“S’està treballant ja en tots aquests projectes que han estat licitats i que suposen un pas més cap a l’objectiu de convertir Altea en una Destinació Turística Intel·ligent i sostenible per a la qual Altea té consignats 4 milions d’euros, procedents de les administracions nacional, autonòmica i l’Ajuntament d’Altea.”; ha conclòs Xelo González, responsable municipal de Turisme.

Pin It on Pinterest