Select Page

El Pla conté des d’un Panell d’Intel·ligència de dades fins a sensors que permetran avaluar l’estat actual d’aspectes com el soroll i la qualitat de l’aire, amb la finalitat d’estudiar l’impacte de les actuacions futures

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí d’Altea ha posat en marxa les seues primeres actuacions després de l’adjudicació de la gerència fa uns mesos. Es tracta de la licitació de les actuacions de la primera part d’aquest projecte que comença després d’aconseguir ser la primera ciutat de menys de 50.000 habitants amb el distintiu DTI, certificat per la UNE 178501.

Aquesta primera fase del projecte, que tindrà un pressupost de més de 500.000 euros, se centra en actuacions tecnològiques que han sigut dividides en tres lots. El període de presentació d’ofertes per a aquesta part finalitzarà el 21 de desembre.

El primer lot està format pel Panell d’Intel·ligència de Dades, els informes de mobilitat i pernoctació de turistes, així com el monitoratge de la capacitat alojativa. Amb aquestes accions, s’estableixen les bases del sistema de control del destí, així com l’afluència de turistes i les nostres capacitats d’allotjament.

Amb el segon lot es dotarà a Altea d’una App, Altea Ciutat Turística, amb un doble objectiu: la d’usabilitat per part de turistes i residents, que facilite informació actualitzada dels recursos municipals, i que, d’altra banda, trasllade dades al panell de control, augmentant així la capacitat de presa de decisions. Dins dels mòduls inicials del servei trobarem les recreacions d’esdeveniments culturals amb realitat augmentada i l’entorn necessari per a la futura integració amb el sistema de gestió de pàrquing.

L’últim lot està compost pel sistema de sensorització de soroll, qualitat de l’aire i emissions de CO₂, en la qual s’estableixen les bases del sistema de recepció de sensors i s’instal·laren aquests sensors en diferents punts del municipi.

La regidora de turisme, Xelo González, animava a les empreses del sector: “a participar en aquesta licitació. Es tracta d’una inversió que supera els cinc-cents mil euros. Cal tindre en compte que s’ha dividit en tres diferents lots per a donar la possibilitat a empreses més xicotetes a poder optar a aquesta mena d’actuacions, per la qual cosa animem a totes les empreses tecnològiques amb caràcter Km0 a participar d’elles “.

 

Pin It on Pinterest