Select Page

L’acte es va celebrar en l’Era del Cranc i va comptar amb la presència de més de 200 persones

L’Era del Cranc va acollir ahir la presentació del cartell i el pregó de la 35a edició del Castell de l’Olla que, en aquesta ocasió, va rebre homenatge als fundadors d’aquest espectacle i al públic. El cartell ha sigut dissenyat per l’artista Miguel Calatayud i el pregó va ser pronunciat pel periodista Francisco Jose Benito. L’acte va comptar amb més de 200 assistents, entre els quals estaven nombrosos membres de la Corporació Municipal. L’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, i la responsable de Turisme, Xelo González, van participar en la cerimònia de presentació.

L’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, va destacar en el seu discurs el valor d’aquest esdeveniment internacional d’Altea, “vull agrair, en nom d’Altea, a totes les persones que col·laboren perquè aquest Castell tire avant. Segur que el dia del tret ix tot excel·lent i que la pirotècnia Vulcano farà un innovador espectacle”. El primer edil també va tindre paraules per als autors del pregó i el cartell i va afirmar que “l’artista Miguel Calatayud i el periodista Francisco Jose Benito han sigut les persones idònies per a l’acte que celebrem hui”.

L’autor del cartell d’aquesta edició, Miguel Calatayud, va explicar que “aquest cartell l’he realitzat amb la mateixa il·lusió que el primer que vaig fer fa 35 anys, Altea sempre ha sigut la meua casa. En aquesta ocasió el cartell porta l’efecte d’una carcassa en plena explosió que acompanya la figura de l’espectador que sembla aconseguir i posseir el foc. Gest irreal i capritxós. Totes dues presències embolicades amb els diferents blaus del cel nocturn i de la nostra mar, la lluna i la illeta”. Calatayud convida a l’espectador en el seu disseny a “posseir el foc” al tradicional Castell l’Olla d’Altea.

El text literari del pregó va ser obra del periodista Francisco Jose Benito, amb el títol ‘Cuando se hacen cosas, pasan cosas’, El pregoner va donar importància a la societat civil, als veïns, a les institucions públiques i privades, perquè any rere any es produïsca la celebració d’aquest esdeveniment. “No hi ha un altre a Espanya per ser disparat íntegrament des de la mar i sempre mirant la cura sostenible d’una festa que és reconeguda internacionalment”, destacava Benito en el pregó. I afegia: “Espectacular? Sens dubte, però estic convençut que a Dubai mai podran comptar amb aquest barri d’Altea, la seua badia, el Cranc i aquest equip que Picarraco dirigeix amb el mestratge d’un alquimista de la il·lusió i l’amor per la seua terra”.

Es Castell de l’Olla d’Altea d’enguany es dispararà el dissabte 12 d’agost a les dotze de la nit, compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea, Diputació d’Alacant-Patronat Costa Blanca, Generalitat Valenciana, Rover, Fundació Caixaltea, Hospital IMED Llevant, Hotel SH Vila Gadea, Hotel Cap Negret i Engel & Völkers, així com els hostalers de la zona i particulars anònims.

L’acte va rebre el títol al ‘Mèrit Turístic en la categoria d’Or’ de l’edició de 1999 per la Diputació d’Alacant i l’any 2007 va ser declarada ‘Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana’.

La festa del foc està organitzada per la Confraria del Castell de l’Olla, entitat sense ànim de lucre, constituïda en 1987 per un grup de 30 confrares que, any rere any, dediquen el seu esforç i afecte perquè aquest esdeveniment, que posiciona la marca ‘Altea’ en tota Espanya, continue celebrant-se i no perda la seua singularitat.

D’altra banda, el president de la Confraria Castell de L’Olla, Jose Pérez Gorgoll “Picarraco”, va agrair als patrocinadors públics i privats l’esforç d’enguany. A més, el pirotècnic Fernando Trotonda va anunciar dades rellevants de la festa del foc de L’Olla d’Altea: “durarà vint-i-tres minuts i serà molt estètic i innovador”.

 

Pin It on Pinterest