Select Page

L’acte es va celebrar en l’Era del Cranc i va comptar amb la presència de l’esposa i fills del cronista alteà

Divendres passat 22 de juliol es va commemorar la figura José Ángel Navarro Montaner, conegut popularment com Pepe “Barranqui en la localitat d’Altea, en la presentació del cartell i del pregó del Castell de l’Olla, va ser un acte molt emotiu on desenes d’alteans i alteanes van mostrar el seu afecte a l’impulsor de la nit de focs en la badia d’Altea. El cronista va morir el mes de febrer passat.

La regidora de Turisme, en el seu discurs va destacar el valor d’aquest esdeveniment internacional d’Altea: “es Castell de l’Olla és un espectacle multidisciplinari que conjuga la màgia de la pirotècnia amb la creació artística i literària, per aquests motius, es Castell es convertit en un acte únic en la mediterrània i una de la senyes d’identitat de l’estiu a Altea, disparar es Castell és tot un desafiament i agraïsc a tot els implicats perquè aquesta nit siga inoblidable”. L’edil també va tindre paraules d’agraïment al fundador del Castell: “Barranqui era una persona molt pròxima i bolcada amb la promoció turística alteana i en aquesta edició del Castell de l’Olla es notarà la seua absència”.

El cartell de la 34 edició del Castell de l’Olla ha sigut dissenyat per l’artista de Bocairent, Vicent Ramón, qui va explicar la iconografia de la il·lustració d’enguany: “he volgut reflectir les passions de Pepe Barranqui en aquest homenatge pictòric a un home de les lletres. Barranqui, des d’allí on estiga ha volgut ser present en el seu volgut Castell de l’Olla apareix formant part d’ell com tots els anys precedents”. El cartell representa al Pepe “Barranqui” com el rei Neptú amb la seua cabellera platejada. La figura emergeix de la mar des de la illeta cap al cel i sosté un trident rematat en tres puntes estilogràfiques evocant a l’exercici de Barranquí com a poeta, editor i cronista. El seu rostre mira a la lluna a la qual quasi aconsegueix amb una mà, tot això envoltat de focs d’artifici i en tons blau marí.

El text literari del Castell va ser obra del periodista Toni Cabot, titulat ‘Pepe Barranqui, Algun problema?. Cabot en les seues primeres línies de discurs desatacava l’absència del Barraqui: “aqueix va ser la meua obstinació durant aquest pregó de L’Olla, on estem tots menys, un, precisament el gran impulsor del Castells de Focs, un monument a la vistositat que va sorgir des de la seua permanència inquietud per enriquir aquesta meravellosa vila als ulls del món”

Pepe Barranqui, president d’Honor

Prèviament a la presentació del cartell i el pregó la Confraria Castell de l’Olla va nomenar a Barranqui president d’Honor en un emotiu acte en el qual es va fer lliurament a la família (la seua vídua Pepa Bañuls, els seus fills Vicente i Pepa, i el seu net Jan) un retrat del Barranqui pintat per l’artista xativí ‘El Soro, pintor que ha retratat als principals ciclistes mundials i amb gran vinculació amb Altea

D’altra banda el president de la Confraria Castell de L’Olla, Jose Pérez Gorgoll “Picarraco”, va agrair als patrocinadors públics i privats l’esforç d’enguany i va anunciar dades rellevants de la festa del foc de L’Olla d’Altea: “durarà vint-i-dos minuts i mig i es llançaran 1.508 quilos de pólvora, possiblement el castell de la Comunitat Valenciana amb més quilos de pólvora segons la companyia d’assegurances amb la qual hem formalitzat una pòlissa”.

La regidora de Turisme d’Altea, Xelo González, va felicitar l’excel·lència de Vicent Ramón i Toni Cabot i va agrair a la confraria el seu “treball 365 dies a l’any perquè tots els alteanos i alteanas i quants ens visiten gaudisquen d’aquest meravellós castell únic al Mediterrani, i va subratllar el compromís del consistori amb aquest gran referent cultural i turístic”.

Pin It on Pinterest