Select Page

Este gran esdeveniment tindrà lloc el dissabte 12 d’agost i serà disparat per primera vegada per la pirotècnicca Vulcano.

Hui al matí ha tingut lloc a Altea la Junta de Seguretat prèvia a la celebració del Castell de l’Olla. Una reunió de treball en què han participat els representants de tots els efectius que estaran vetllant per la seguretat al municipi el proper dissabte 12 d’agost. El motiu no és cap altre que la celebració, un any més, del gran espectacle pirotècnic del Castell de l’Olla. Un esdeveniment en què se solen congregar més de 50.000 espectadors a la Badia d’Altea, especialment a la Platja de l’Olla.

La Junta de Seguretat, com no podia ser d’una altra manera, ha sigut presidida pel subdelegat del govern a la província d’Alacant, Carlos Sánchez, qui hi ha coordinat les diferents intervencions i ha agraït l’esforç dels Cossos de Seguretat, Protecció Civil, Creu Roja, TRAM, Ajuntament i Organització del Castell per atendre de manera excepcional el tema de la seguretat en els diferents àmbits.

La mesa de treball ha estat també presidida per l’alcalde, Diego Zaragozí, a qui han acompanyat el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez i les regidores de Turisme i Infraestructures, Xelo González i Aurora Serrat, respectivament; a més de tècnics municipals de diferents àrees implicades en la preparació i el desenvolupament de l’esdeveniment; així com la Policia Local d’Altea, Cossos de Seguretat de l’Estat, Protecció Civil, Bombers, Creu Roja, DYA i TRAM.

En el transcurs de la reunió s’han esmentat tots els mitjans i efectius que estaran vetllant per la seguretat, així com s’ha posat èmfasi en la importància de donar difusió a l’aplicació “Alercops” en què estan presents i coordinades totes les unitats de emergència perquè qualsevol assistent al Castell puga fer-ne ús en el cas que es produïsca qualsevol tipus d’agressió. A més, a les instal·lacions de Villa Gadea estarà present un Punt Violeta amb informació i atenció a persones que ho necessiten.

“Hui hem tingut la reunió de treball prèvia al Castell de l’Olla que fa que es tracte d’un esdeveniment multitudinari segur. És una gran reunió en què participen tots els agents implicats i en què es repassa les mesures i efectius, s’analitzen les possibles fallades de l’edició anterior perquè no es repetisquen i per això any rere any es va millorant a l’organització i desenvolupament d’una qüestió tan important com és la seguretat”; ha apuntat l’alcalde, Diego Zaragozí.

Per la seua banda, l’edil de Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez ha declarat que “el Castell de l’Olla és un dels esdeveniments turístics més grans que es desenvolupen al municipi pel gran nombre d’espectadors que reuneix i per això es fa indispensable la Junta de Seguretat que hem celebrat hui”. “Una junta que planifica i coordina els agents que intervenen per tal de garantir la seguretat dels assistents i el que també és important, agilitzar els temps de reacció arribat el cas, establint protocols d’actuació, línies de comandament clares i mecanismes de comunicació efectius”, ha matisat l’edil.

Com a president de la Confradia del Castell, José Pérez Gorgoll, el seu president, ha donat les gràcies “a tots els estaments que han intervingut en esta Junta de Seguretat. Ha sigut molt completa, han estat tots els participants presents i hem acordat totes les mesures de seguretat per al esdeveniment”. Com ha apuntat el màxim responsable de l’Organització, “este any és un esdeveniment nou pel que fa al pirotècnic ja que serà l’empresa Vulcano la responsable de disparar el castell i tenim la sort de repetir amb el cartellista que ho va fer durant els primers 7 anys del castell, des del 1988, Miguel Catatayud i en esta ocasió l’autor del text, J. F Benito, és un periodista molt involucrat en el tema ecològic. Un tema medi ambiental que també preocupa el Castell”.

José Pérez Gorgoll ha avançat que la presentació del cartell serà el proper dijous 20 de juliol a la terrassa del restaurant el Cranc com és costum. I també com és habitual, el dia de l’esdeveniment hi haurà un sopar als jardins de Villa Gadea obert al públic que vulga gaudir-ne, prèvia reserva a l’organització.

 

Pin It on Pinterest