Select Page

Diego Zaragozí comunica que l’incendi està controlat i s’espera que en les properes hores es done per extingit.

L’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí informa que l’incendi que la matinada passada del 6 de gener donava inici a les zones d’Altea Hills i Mascarat es donava per controlat ahir a la vesprada-nit diumenge i s’espera que a la jornada de hui se’n puga declarar l’extinció total. Un incendi del qual no se sap de moment les causes que el van provocar, però que, gràcies a la ràpida actuació i bona coordinació dels efectius que han participat sufocant-lo, no ha provocat danys personals ni materials.

Com recorda el primer regidor alteà, “el Dia de Reis ens vam despertar amb la mala notícia d’un incendi important a les zones d’Altea Hills i Mascarat, agreujat amb les condicions meteorològiques d’intens vent, que amenaçava dos urbanitzacions d’Altea i una de Calp, a més de la nostra Serra Bèrnia”.

“Gràcies a la feina ràpida i incansable de nombroses dotacions de bombers, terrestres i aèries, el suport de la Guàrdia Civil i la col·laboració cívica de veïns i voluntaris s’ha pogut controlar este incendi que podia haver sigut de conseqüències irreversibles i dramàtiques per a la nostra localitat i molts dels nostres veïns”. “Vull donar les gràcies, en nom de tot el poble d´Altea, a les persones que han treballat per a la ràpida extinció i contenció de l´incendi que podia haver sigut devastador i que ha quedat en un greu incident”. Amb estes paraules l’alcalde d’Altea agraeix la tasca de tots els efectius que han participat en el control de l’incendi i també la col·laboració dels veïns de les zones afectades, alguns desallotjats fins i tot dels seus habitatges per precaució.

Els mitjans que han actuat des que es declarara l’incendi han sigut 21 dotacions de Bombers de la Diputació d’Alacant; cinc unitats de Forestals de la Generalitat; sis autobombes; dos coordinadors; 4 mitjans aeris i dos ambulàncies SAMU+Suport Vital Bàsic; una unitat de prevenció d’incendis; un cap de comarca i 1 tècnic. A tots ells l’alcalde agraeix la feina.

Com assenyala Diego Zaragozí, en estos moments es dóna per controlat l’incendi i les pròximes hores es podria donar per extingit íntegrament.

Finalment, l’Alcalde, que va romandre al Lloc de Comandament durant la jornada de dissabte, acompanyat pels regidors de Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez, i Medi Ambient, Jose Orozco, ha assenyalat que “tot ha quedat en un gran sobresalt ja que no hi ha danys personals ni materials a lamentar i els mínims mediambientals que es podien donar, atesa la important població de pins de les zones afectades i que es van salvar de les flames”.

Diego Zaragozí conclou fent una crida de prudència a població a l’hora d’encendre focs controlats, llençar burilles i realitzar altres accions que tinguen risc de generar un incendi com ara llençar coets, sobretot en dies de vent com en el cas dels que ens han precedit.

Pin It on Pinterest