Select Page

A mig matí de hui, el secretari autonòmic de Formació i Ocupació, Enric Nomdedeu, i la directora general de Planificació i Serveis Labora, Eva Hernández, acompanyats per l’edil de Foment de l’Ocupació, Maria A. Laviós i l’alcalde accidental, Diego Zaragozí, entre altres membres de la Corporació Municipal en funcions, han girat visita a la que és la primera Oficina d’Orientació Laboral de la Comunitat Valenciana que ha sigut ubicada a Altea.

Un nou servei del Labora al qual podran acudir totes aquelles persones aturades que desitgen assessorament i formació per trobar feina. Així ho han indicat els responsables d’este nou servei al ciutadà que ja està a disposició de la ciutadania.

“Esta oficina es dedicarà a orientar de manera online totes les persones de la província d’Alacant, però alhora s’atendrà a la població d’Altea de forma presencial”; ha explicat Nomdedeu, que ha apuntat que en esta Oficina d’Orientació Laboral, ubicada al C/ Zubeldía nº3, als voltants de l’ajuntament, s’aborda l’orientació des de diferents àmbits com ara conèixer la formació que té l’interessat, què és allò que li agradaria fer, que es necessita per a això, quina formació està al seu abast per completar la que ja té; entre altres aspectes que ajuden el desocupat a trobar una ocupació.

“És una oficina pionera a la Comunitat Valenciana, és la primera que s’obri perquè ens vam posar d’acord amb la regidoria de Foment de l’Ocupació d’Altea, l’Ajuntament va cedir el local i nosaltres vam posar la resta de l’esforç administratiu i hui esta oficina és una realitat i estem molt contents de poder visitar-la”; ha declarat el secretari autonòmic de Formació i Ocupació.

“Esta és una aposta per un model d’orientació en línia a les persones que no tenen feina en la majoria dels casos i hui és una realitat per primera vegada a Altea. Els tècnics que es trobaran en la oficina són 6, que han rebut una orientació específica per fer la seua feina i per encaminar la gent a aquelles opcions laborals que els acosten a allò que els agradaria ser i que tenen possibilitats reals al mercat ”. Ha assenyalat Enric Nomdedeu, que ha conclòs fent un símil entre els orientadors laborals i els metges de capçalera, als quals s’acudix per obtenir una recepta, en este cas formació, que l’acoste a l’ocupació.

Per la seua banda, l´edil de Foment de l´Ocupació, Maria A. Laviós, ha explicat que “des de l´inici de la legislatura ens vam posar com a meta poder obrir esta Oficina d´Orientació Laboral, primera al nostre territori i esperem que al llarg d´aquests anys s’obrin més oficines perquè és evident que la gent quan va al Labora és per inscriure’s com a demandant de ocupació i poder sol·licitar la prestació i la part d’orientació és la més important perquè ajudarà la ciutadania a trobar esta ocupació que el farà sentir-se útil i vàlida”.

Maria A. Laviós també s’ha referit al Pacte Territorial per l’Ocupació, del qual Altea ha estat un destacat impulsor, com una important eina per ajudar la gent a trobar feina. “Al costat del Pacte Territorial, aquesta oficina ajudarà també en esta orientació a la formació de la gent per poder cobrir els ninxols de treball que puguen sorgir dels plans estratègics del Pacte”.

Laviós s’ha manifestat contenta per tots dos èxits, el del Pacte Territorial per l’Ocupació i el de l’Oficina d’Orientació Laboral d’Altea, primera a la Comunitat Valenciana i ha agraït “les sinèrgies amb la Generalitat Valenciana, que en estos quatre anys hem tingut des del primer moment que ens vam posar en contacte amb ells. Ens han ajudat i sense ells hagués sigut impossible tenir esta oficina que ajudarà els ciutadans i les ciutadanes d’Altea i també els de la comarca de forma Online.”

Pin It on Pinterest