Select Page

El projecte d’Erasmus+ tindrà lloc del 16 al 22 de juny a Trento

Les treballadores de l’Ajuntament d’Altea, Mar Delgado, dinamitzadora en l’àrea de Joventut i Virginia Vidal, educadora social en l’àrea de Benestar Social, participaran en un curs de formació europeu dirigit als professionals que treballen amb la joventut. Així ho ha informat l’edil en funcions de l’àrea de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós.

Aquest projecte tindrà lloc del 16 al 22 de juny a Trento (Itàlia). L’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, EuroAltea, ha sigut l’encarregada de coordinar la participació de totes dues professionals en aquesta cita. El curs de formació s’emmarca dins del programa Erasmus + i està liderat per l’associació Italiana IncoWeb.

D’aquesta manera, les professionals del consistori en l’àmbit social, Mar Delgado i Virginia Vidal, es reuniran amb altres professionals de 7 regions europees per a analitzar les necessitats dels joves, com motivar-los i l’impacte que les RRSS té en aquest col·lectiu.

En concret, aquest projecte denominat ‘OK Google Tell M’about the Youth’ ha sigut finançat pel programa ERASMUS+. “Aquesta iniciativa busca aconseguir el perfeccionament i el desenvolupament de professionals que treballen amb joves per a saber com poden fer front als reptes actuals que comparteixen els joves mitjançant pràctiques i mètodes d’educació no formal” ha explicat Laviós.

“El projecte naix amb la idea d’utilitzar mètodes d’aprenentatge no formals i pràctiques pedagògiques amb la finalitat de proporcionar als treballadors juvenils aquelles competències i habilitats clau basades en les cinc àrees principals de l’aprenentatge socioemocional, com són l’autoconsciència, autogestió, consciència social, habilitats relacionals i la presa de decisions de manera responsable”, ha explicat Paloma Verdú, tècnica de Projectes Europeus.

D’altra banda, aquesta acció busca secundar-se i conjuminar esforços per a la creació de projectes i activitats centrades en els joves amb altres professionals europeus. L’idioma principal de les activitats contemplades en el programa del curs serà l’anglés.

“Dins dels nostres objectius es troba secundar i formar als nostres professionals en el camp de la joventut. Mitjançant aquests projectes europeus de formació oferim als i les professionals l’oportunitat de formar-se a nivell europeu” ha conclòs Maria Antonia Laviós, regidora en funcions de Projectes Europeus.

Pin It on Pinterest