Select Page

Dues professores de l’IES Altaia d’Altea participaran en un curs de formació dirigit als professionals de l’educació, que tindrà lloc del 3 al 12 de febrer a Sofia (Bulgària). Des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, EuroAltea,  s’ha coordinat la participació de totes dues professionals en aquesta cita de caràcter europeu. El curs de formació s’emmarca dins del programa Erasmus + i està liderat per l’associació búlgara CanYou.

D’aquesta manera les professores, Ruth Bono i Angels Roig de l’IES Altaia, es reuniran amb altres educadors en aquesta trobada, al qual assistiran representants de 17 regions europees entre les quals es troben Bulgària, Grècia, Ucraïna, Polònia, Nord Macedònia, Itàlia, Sèrbia, Geòrgia, Eslovènia, Romania, Xipre, Portugal, Croàcia, Lituània i Jordània, entre altres.

En concret, aquest projecte ha sigut finançat pel programa ERASMUS+ i es denomina ‘Social Emotional Learning’. Com a objectiu bàsic, aquesta iniciativa cerca aconseguir el perfeccionament i el desenvolupament de professionals que treballen amb joves per a saber com poden fer front als reptes actuals que comparteixen els joves mitjançant pràctiques i mètodes d’educació no formal.

El projecte naix amb la idea d’utilitzar mètodes d’aprenentatge no formals i pràctiques pedagògiques amb la finalitat de proporcionar als treballadors juvenils aquelles competències i habilitats clau basades en les cinc àrees principals de l’aprenentatge socio emocional (SEL), com ara són l’autoconsciència, autogestió, consciència social, habilitats relacionals i la presa de decisions de manera responsable.

D’altra banda, aquesta acció reunirà a treballadors especialitzats en l’àmbit de la joventut de diferents països europeus per a establir una comunitat de professionals del desenvolupament juvenil, en la qual podran donar-se suport mútuament i conjuminar esforços per a la creació de projectes i activitats centrades en els joves. L’idioma principal de les activitats contemplades en el programa del curs serà l’anglés.

“Estem molt satisfetes amb la incorporació de l’IES Altaia als projectes europeus, perquè després de moltes reunions amb ells per fi ha arribat el moment que coneguen de primera mà com funciona aquest tipus de projectes que després podran posar en pràctica en el seu propi institut. D’aquesta manera, apropem Europa als nostres instituts, al seu professorat i als nostres jóvens”, ha manifestat l’edil de Projectes Europeus, Mari Laviós.

Pin It on Pinterest