Select Page

Els cursos, a càrrec de la Fundació Horta Sud, permetran a les associacions donar resposta a les seues demandes i dubtes més freqüents

La Regidoria de Participació Ciutadana del Ajuntament d’Altea, amb la col·laboració de la Fundació Horta Sud, oferiran durant els pròxims mesos diverses activitats d’acompanyament gratuïtes per a associacions. Amb la finalitat de dotar-les dels recursos necessaris per a donar resposta a les seues demandes i dubtes més freqüents, Altea ha programat quatre formacions, un servei d’assessoria presencial i en línia per a tot el curs 2023.

“L’objectiu d’aquest servei és garantir que les associacions de tota mena puguen resoldre els seus dubtes i qüestions relacionades amb fiscalitat, comptabilitat, laboral, legal, procedimental, etc.” ha assenyalat l’edil de l’àrea, María Antonia Laviós.

La primera formació, d’aspectes fiscals, serà el dissabte 10 de juny a les 9.30 hores a la Casa de la Cultura, i permetrà a les associacions conéixer les obligacions fiscals i comptables a les quals estan sotmeses i adquirir eines per a dur-les a terme.

A més, el dijous 22 de juny en horari de vesprada, de 17h a20h, la Casa de Cultura acollirà una sessió d’assessoria presencial.

El 8 de juliol es durà a terme la formació d’obtenció de certificats digitals, tramitació de documents i presentació telemàtica. Amb aquesta formació, les associacions participants podran aprendre les claus essencials per a obtindre els certificats digitals que permeten a les entitats relacionar-se i fer tràmits amb les administracions públiques.

Passat l’estiu, el dissabte 9 de setembre, es realitzarà la formació sobre la cerca de subvencions per a aprendre a accedir a les seus electròniques i buscar les ajudes que poden interessar a les associacions. Finalment, s’oferirà una formació per a la justificació de subvencions el 21 d’octubre.

A més, durant tot l’any les associacions que ho desitgen podran assistir al servei d’assessorament individualitzat, tant presencial durant dues sessions, com a en línia, on tindran l’oportunitat de resoldre problemes concrets de la gestió diària de la seua entitat, ja siguen d’índole legal, fiscal, comptable o laboral.

Per a poder asistir als cursos programats, les associacions han d’inscriure’s gratuïtament a través de l’aplicació associacions.org/app/accio, o bé telefònicament al 961 55 32 27. Per a reservar cita per al servei d’assessorament individual, les associacions que ho desitgen han de contactar amb la Fundació Horta Sud mitjançant el correu assessoria@fundaciohortasud.org

“Les associacions són claus per al desenvolupament social i cultural del municipi, que ens ajuden a dinamitzar, i, a més, són un motor per a Altea que promouen la participació ciutadana. Amb aquesta formació i assessorament gratuït milloraran en tots els seus aspectes”, ha conclòs l’edil, María Antonia Laviós.

 

Pin It on Pinterest