Select Page

Aquest projecte de recuperació paisatgística i patrimonial compta amb 800 ceps

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea va finalitzar ahir la plantació del projecte de plantació de microvinyes a l’entorn del *Molí *dels Moro amb la formació de ceps sobre espatlera.

Les microvinyes del Molí del Moros és una acció realitzada de manera conjunta entre l’Ajuntament d’Altea, el viticultor Joan Cascant, qui el dirigeix, i ha comptat amb l’estimable aportació d’alumnes del mòdul d’agroecologia de l’IES Bellaguarda. Les vinyes plantades compten amb 800 ceps, més de 600 de la varietat Malvesia i prop de 200 de Faranná, varietats adaptades al clima mediterrani i de gran valor enològic.

En paraules de Jose Orozco, “l’actuació va més enllà d’un projecte purament ecològic; congrega diversos actors clau en aquest, com és el coneixement de Joan Cascant, el treball i disponibilitat de professors i alumnes del cicle formatiu d’agroecologia de l’IES Bellaguarda i la voluntat del Consistori de recuperar la tradició, patrimoni i cultura local, en aquest cas agrícola”.

El següent pas, segons han indicat des de la Regidoria de Medi Ambient, serà vincular a un cellerer local que puga fer vi de qualitat amb aquesta plantació.

“El projecte de microvinyes en el Molí dels Moros és una acció que va molt més allà de plantar una vinya, perquè es tracta de rescatar un cultiu tradicional en la nostra zona recuperant el territori i donant el valor patrimonial que mereix aquesta zona tan important per a Altea. És a més un projecte de difusió de l’agricultura i la cultura vitivinícola amb tints didàctics en tant que el projecte es fa en conjunt amb l’IES Bellaguarda. Una iniciativa que suposa la millor pràctica per als alumnes. Sense oblidar, que plantació no és només agrícola, sinó també mediambiental i de sostenibilitat”, ha declarat el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco.

Pin It on Pinterest