Select Page

La Plaça de l’Aigua va acollir ahir l’acte que dona inici a les festes de Moros i Cristians i festes del Santíssim Crist del Sagrari d’Altea 2022, la presentació dels seus cartells i llibre de festes. Un acte amb què va congregar a centenars de persones i en el qual es va mostrar la il·lusió per reprendre les festes després de l’aturada de la pandèmia.

El cartell dels Moros i Cristians és obra de Marta Rodriguez qui, com ella mateix va relatar, porta molts anys formant part d’aquestes festes. Lleugerament emocionada va explicar que ha sigut pintat en acrílic sobre llenç i ha seguit amb la tradició de representar tots dos bàndols, el moro i el cristià.

“Enguany he volgut fer un pas més”, va comentar Rodríguez, “i he mostrat dues figures femenines que miren cap avall en senyal de respecte, simbolitzant la pau enmig del conflicte bèl·lic. Ambdues miren al poble d’Altea, també representat, amb la vista des del carrer Calvari” va explicar.

Juan Rojo, arquitecte, ha sigut el creador del cartell de les festes del Santíssim Crist del Sagrari d’Altea qui va explicar el procés de creació de la seua obra “volia transmetre la devoció, el sentiment, el Santíssim Crist del Sagrari per a un alteà ho és tot, i per això, la seua cara, a la qual mirem i demanem, amb la què compartim alegries i preocupacions, havia de ser el protagonista d’aquest cartell”. Tal com va explicar aquesta imatge, comparteix cartell amb la màxima representació visual d’Altea, la seua unió de la terra, la mar i el cel, les seues dues cúpules blaves, donant perspectiva.

Sobre els cartells, l’edil de Festes, Marta Lloret va destacar que “no podríem tindre millors cartells per a representar les nostres festes, els autors han fet una gran faena, malgrat haver hagut d’esperar tres anys per a mostrar la seua obra”. “Trobàvem a faltar tornar a ajuntar-nos i celebrar aquest tipus d’actes, que és el preàmbul de les nostres festes majors que estem desitjant celebrar. Unes festes que han sigut declarades Festes d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana, un fet molt important per a nosaltres”, va concloure l’edil de Festes.

L’acte va estar presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, qui va tancar, i va agrair als autors dels cartells el seu treball, “que ja formen part del nostre llegat cultural i fester, uns cartells que mostren els nostres sentiments i representen perfectament les nostres festes”.

“Després d’aquests anys tan durs per la pandèmia, ens trobem a les portes de començar els actes que ens portaran a les nostres benvolgudes festes. Ara és el moment de gaudir tots junts. En poc més d’un mes Altea vibrarà amb la seua setmana gran i amb les ganes que hi ha, estic segur que entre tots les farem inoblidables” va concloure l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Pin It on Pinterest