Select Page

La Corporació Municipal ha aprovat per unanimitat, en Sessió Plenària Ordinària, la integració de la gestió de l’aigua i clavegueram de la Mallà i el Mascarat al servei municipal d’aigua, per la qual cosa serà Aigües d’ Altea, l’empresa concessionària al municipi, la que assumisca el subministrament dels recursos hídrics en estos àmbits.

Com ha explicat l’edil d’Infraestructures i Cicle Hídric, Diego Zaragozí, “el procés de canvi de concessionària del servei d’abastament d’aigua i sanejament a La Mallà i al Mascarat, el que ara es coneix com a Altea Hills, ve de llarg, exactament des de l’any 2014, i està fonamentat en la deficient gestió del servei públic i defectuós manteniment de les xarxes que prestava Apobersa, concessionària en estos àmbits”.

Els antecedents que van propiciar el rescat per part del Consistori l’agost del 2019 constaten grans pèrdues dels recursos hídrics i sobreexplotació dels aqüífers. “El rendiment de la xarxa era del 40% aproximadament, i per això un 60% de l’aigua es perdia, suposant això un malbaratament dels recursos hídrics; a més dels consegüents episodis de salinitat de l’aigua i, en conseqüència, declaracions de no potabilitat”; ha explicat Zaragozí.

L’Ajuntament en Ple acordava l’1 d’agost del 2019 assumir la prestació del servei i iniciar els tràmits per a la integració d’estes urbanitzacions al contracte municipal de l’aigua. Una integració que hui s’ha fet efectiva amb l’aprovació plenària definitiva, que ha tingut el vot favorable de tots els grups municipals.

A partir d’ara, La Mallà i el Mascarat tenen la mateixa concessionària de gestió del servei de subministrament d’aigua potable i sanejament que la resta del municipi, Aigües d’Altea.

 

 

Pin It on Pinterest