Select Page

El pressupost d’execució puja a 47.035.23€ i compta amb una subvenció de la Conselleria de 10.000€.

L’ajuntament d’Altea està duent a terme la campanya 2023 de tractaments forestals i este any les actuacions, atenent el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, se centren a les zones verdes de titularitat municipal ubicades a la interfície urbana-forestal.

Com ha explicat l´edil de Medi Ambient, Jose Orozco, “estes zones, ocupades per denses pinades amb un matoll d´elevada combustibilitat i properes a zones habitades, en cas d´incendi tenen una gran vulnerabilitat, facilitant la ràpida propagació del foc, ocasionant un risc per a les vides humanes, béns materials i entorns naturals”. “D’ací que l’objectiu dels tractaments forestals és crear unes zones verdes cuidades, amb unes masses arbrades amb menys inflamabilitat, i una major biodiversitat i qualitat paisatgística”, ha afegit el regidor.

Segons ha detallat Jose Orozco “els treballs que estan realitzant-se consisteixen a clarejar i poda de la pineda, desbrossaments selectius, mantenint el matoll de més qualitat i menys inflamable, i retirada de restes de jardineria i escombraries d’estos espais”. A la qual cosa suma que, “dins de la campanya també es contempla la repoblació amb la plantació de 250 arbres de les espècies carrasca, garrofer, ullastre i arboç”.

Els treballs de 2023 ja s’han realitzat a les urbanitzacions d’Alhama Spring, Serra d’Altea I, Serra d’Altea Golf i Mascarat i s’executaran a La Mallà i “Illa d’Altea” les properes setmanes.

La superfície total a executar és de més de 150.000 m2 i el pressupost d’execució és de 47.035,23€, que compta amb una subvenció de Conselleria de 10.000€.

Jose Orozco, responsable municipal de Medi Ambient, ha recordat “la importància que tenen els Plans d’Autoprotecció de cada Urbanització per poder actuar a les parcel·les privades, ja que el foc no distingeix entre propietat pública o privada”.

Pin It on Pinterest