Select Page

El certamen, que se celebra del 14 al 23 d’abril a Altea, rodarà una webserie

La tercera edició del Festival Internacional Series Nostrum ha arrancat aquest matí amb la presentació del seu cartell i algunes de les seues principals novetats. Carlos José Navas, director del Festival; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Aurora Serrat i l’edil de Comunicació i Film Office, Pere Barber, han donat a conéixer com serà aquesta tercera edicio del certamen que tindrà com a seu el Palau Altea.

Series Nostrum se celebrarà del 14 al 23 d’abril i com a novetat en aquesta tercera temporada inclourà la secció Docuseries Nostrum, dedicada a les sèries documentals que es troben ara mateix en alça amb històries reals, moltes d’elles sobre el món de l’esport, com la del patinador espanyol Javier Fernández.

El certamen continuarà oferint taules redones, xarrades, projeccions d’estrenes i clàssiques i moltes activitats entorn al món de les sèries. A més de fer lliurament dels premis “Chicho Ibáñez Serrador a la Trayectoria”, “Legado”, “Conciencia” i “Repercusión Mediática”, guardons que seran anunciats més endavant.

“Un any més l’Ajuntament d’Altea aposta per aquest certamen, del qual estem molt orgullosos. Va començar en època de pandèmia, però ja ha collit molts èxits i estem convençuts que aquesta tercera edició serà la de consolidació. Una oportunitat per a continuar promocionant Altea a nivell nacional i internacional oferint activitats i continguts únics. Voldria agrair a l’organització, a la Film Office i al departament de Cultura el seu treball per a portar aquesta tercera temporada avance”, ha declarat Pere Barber, regidor de Comunicació.

“Altea respira cultura, i és un referent cultural des dels anys 60. Series Nostrum és una aposta més per fer d’Altea aqueix focus de cultura, per posicionar-lo com a destí de cultura. 10 dies carregats d’activitats i moltes sèries, un ambiciós projecte al qual convide a tothom a conéixer, perquè qui ve, repeteix”, ha declarat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

Entre les noves activitats d’enguany està Webllas Arts, la primera web sèrie dins d’un certamen de sèries. Durant la celebració del festival es crearà una web sèrie “perquè la gent d’Altea, puga ser protagonista en primera persona de com es crea des de zero una sèrie, volem que els veïns siguen els protagonistes principals, (actors, guionistes, càmeres, etc.) Ja no són només un subjecte passiu que veurà les sèries nominades. Amb aquesta proposta passen a l’acció, a més, pensem que és un contingut molt atractiu per als estudiants de la Facultat de Belles arts”, ha comentat Carlos Navas, director del festival.

Aquesta nova secció tindrà un dia de gestió i classe, que serà el divendres, un dia d’enregistrament i després del muntatge, l’últim dia del certamen de Series Nostrum es projectarà la sèrie, per a gaudi i delit de tots els participants. El taller serà impartit per Diego Serrano, creador de programes com a “Adivina quién soy…”

Mini Series Nostrum tornarà a introduir als més xicotets en el món de les sèries amb jocs, activitats i un concert amb música de les sèries infantils de hui i ahir. En aquesta ocasió es traslladarà a la Plaça de l’Aigua. Serà el diumenge 16 d’abril.

Finalment, s’ha presentat el cartell d’aquesta nova temporada, un cartell que evoca a la televisió d’antany, “la de sempre, però amb tocs de modernitat, una imatge retro que està ara molt de moda”, ha comentat Navas.

“Adivina quién soy…” compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea a través de les seues Regidories de Cultura i Comunicació i Altea Film Office.

 

Pin It on Pinterest