Select Page

L’Alcalde d’Altea desitja llarga vida a este compromís de col·laboració entre les administracions, els agents socials i les empreses en favor de l’ocupació.

Hui al matí, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Foment de l’Ocupació, Maria A. Laviós, han assistit a la signatura del Pacte Territorial per l’Ocupació, l’acte de la qual ha tingut lloc a l’Alfàs. Un acte institucional després del qual Llinares ha desitjat llarga vida al conveni de col·laboració entre administracions locals, sindicats i empreses en pro de l’ocupació a la Marina Baixa. Un pacte que compta amb el suport de la Conselleria i a l’acte de constitució ha assistit Rocío Briones, Directora General d’Ocupació i Formació LABORA.

Després de la signatura del pacte, per cadascun dels 18 alcaldes o representants dels municipis de la Marina Baixa, s’ha constituït el Consell Rector del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Marina Baixa, la presidència del qual ha recaigut al municipi de Benidorm, que ha superant a Altea en tan sols un vot.

Com ha indicat l’alcalde d’Altea, “fa molt de temps que els ajuntaments estem treballant per l’ocupabilitat i el foment de l’ocupació a la nostra comarca. Tenim una Comarca activa, viva i que genera feina, però després també tenim l’inconvenient de la baixa qualitat a les feines. Estem eixint a les estadístiques amb un nivell de renda per càpita i de salaris baixos i això cal corregir-ho amb inversions públiques i privades”.

“No sobra ningú en este esforç per aconseguir una millor feina per a les persones. Altea està en bones xifres d’ocupació, estem en xifres que superen la pre pandèmia. Venim d’anys en què ens movíem en un 20% de atur i ara estem en un 12%. Aproximadament 1.200 persones aturades a Altea, que són moltes persones perquè no hi hauria d’haver ningú aturat i per això és molt important este acte al que hem assistit i sobretot per les propostes que es faran a partir d’ara perquè aniran a la línia de formació, de col·laboració a les administracions públiques i també en la línia de col·laboració amb les empreses”. Ha afegit Jaume Llinares, que ha destacat la feina del LABORA en formació; “cosa que ajudarà a aconseguir més ocupabilitat i més qualitat de l’ocupació”.

“Espere que este pacte a partir d’ara tinga llarga vida”; ha desitjat Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

Per la seua banda, Rocío Briones ha qualificat el dia “com un dia de celebració per a esta comarca i també per a la Generalitat”. “Tenim el projecte Avalem Territori en què volem que tots els agents clau dels territoris participen activament en la configuració de què volem ser, els ajuntaments són administracions locals que tenen este poder de participació i de gestió de les polítiques al territori i amb la participació de les empreses i dels agents socials i econòmics en esta configuració estratègica que va més enllà de les línies administratives de cada municipi on podrem aconseguir no una suma, sinó una multiplicació del resultat”. Ha matisat Briones.

“Per a la Generalitat l’ocupació és l’eix central de totes les polítiques, per això hem multiplicat per cinc la inversió en aquesta Comarca i amb aquest pas endavant volem aconseguir més participació dels agents i més oportunitats per a la ciutadania i per a les empreses, que és del que es tracta. Donar més oportunitats de vida perquè la gent pugui viure dignament”; ha asseverat la directora general d’Ocupació i formació del Servei Labora.

Pin It on Pinterest