Select Page

Ahir va tenir lloc a Orxeta la reunió de seguiment per a la constitució del Pacte Territorial per l’Ocupació a la Marina Baixa. A la mateixa van estar representats els ajuntaments, els sindicats CCOO i UGT, responsables tècnics de les oficines Labora i de les agencies de desenvolupament local. A la reunió també va estar  present Rocio Briones Morales, directora general d’Ocupació i Formació del LABORA així com Rubén Garcia, representant a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana. En representació de l’Ajuntament d’Altea va acudir a la convocatòria la regidora de Foment de l’Ocupació i Participació Ciutadana, Maria A. Laviós.

Segons ha explicat la regidora alteana, “en esta reunió es va avançar en el esborrany dels estatuts de la figura del consorci econòmic; figura que va estar escollida per portar endavant este Pacte Territorial per a l’Ocupació a la nostra comarca, la Marina Baixa. Un territori que té molt de potencial i molts recursos, com així ens ho va explicar Nuria Grané, delegada del rectorat en matèria d’Ocupació de la Universitat d’Alacant, al mostrar les línees estratègiques que han seguit per traure eixe DAFO del nostre territori i que ens servirà per implementar i fer accions encaminades per millorar la situació de l’atur a tots els nivells”.

“Ahir, vam fer una sessió de treball en la que s’ha avançat moltíssim en la documentació tècnica i jurídica necessària per a la constitució i creació del consorci. El següent pas és ja iniciar els procediments plenaris per a l’adhesió al consorci dels ajuntaments i finalment, l’última fase serà la de la Creació del Pacte Territorial que és el realment important”, ha afegit Laviós.

“Des de l’ajuntament d’Altea estem molt satisfets i satisfetes de veure que anem avançant sense perdre el temps i la previsió és que per a la propera reunió que tenim marcada per al 5 de juliol, els ajuntaments interessats ja ho hagen passat pels seus respectius plenaris i així poder constituir definitivament este Pacte per l’Ocupació que ens ajudarà i ens donarà ferramentes per treballar territorialment projectes, programes i eines que ens ajuden per a una plena inserció laboral a tots els nivells i grups amb un treball de qualitat i digne”. Ha declarat la responsable municipal de Foment de l’Ocupació. “Des d’Altea estem espentant per a que així ho siga i que esta vegada si, este pacte territorial a la nostra comarca siga una realitat”. Ha conclòs Maria A. Laviós.

Pin It on Pinterest