Select Page

Ahir, Altea acollia una jornada de treball del Pacte Territorial de l’Ocupació a la Comarca. Alcaldes, regidors i tècnics es reunien al municipi per fer seguiment d’este pacte a la Marina Baixa i es feia un pas més amb la presentació d’un esborrany dels Estatuts del dit acord que ara cada ajuntament de la Comarca revisarà i farà les aportacions que considere. Així ho ha explicat l´edil de Foment de l´Ocupació i Participació Ciutadana de l´Ajuntament d´Altea, Maria A. Laviós.

Com ha avançat l’edil, “es pretén que a la propera reunió es realitzen les aportacions municipals que cada ajuntament crega oportunes i anar fent passos per a la creació del Consorci de la Marina Baixa del Pacte Territorial de l’Ocupació, per al qual també s’haurà de triar una junta directiva”.

Segons Laviós, “els principals objectius del Pacte són analitzar l’entorn per detectar les oportunitats i les amenaces de la Marina Baixa; els recursos per a l’ocupació existents a les diferents zones. No es donen els mateixos recursos a les zones de costa que les zones d’interior, per això es treballa de forma participativa i col·laborativa duent a terme estes estratègies territorials conjuntes que ajuden en el desenvolupament de noves iniciatives empresarials, en la creació de nous nínxols d’ocupació i que afavorisquen el desenvolupament local i els equips desplegats pels diferents territoris que també ajudaran els ajuntaments”.

A més, el Pacte Territorial comptarà amb la participació dels sindicats CCOO i la UGT i l’entramat d’associacions empresarials. “Veurem si en este segon intent el podem dur a terme, ja que al 2015 es va quedar parat i ara sembla que podrà tirar endavant. En este sentit, Altea està treballant dur la creació d’este pacte i per això esta segona reunió s’ha celebrat a Altea”. Ha declarat la responsable municipal de Foment de l’Ocupació.

Foment de l’Ocupació donava la benvinguda a alcaldes i regidors de la resta de municipis de la Comarca, els agraïa la seua presència i animava a una propera cita.

Finalment els participants s’emplaçaven, per a una propera reunió d’este pacte territorial per l’ocupació, el proper 17 de maig per continuar avançant en la matèria, entre els objectius dels quals també destaca millorar la relació entre l’oferta formativa i la demanda laboral dels joves; millorar la inserció laboral de joves i més grans de 45 anys, amb especial atenció cap a les dones i col·lectius més vulnerables com pot ser el de diversitat funcional o aturats de llarga durada.

Pin It on Pinterest