Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha aprovat per unanimitat, en sessió ordinària del Ple, la creació del Pacte Territorial d’Ocupació Marina Baixa i l’adhesió d’Altea al mateix. Un pacte, que, com ha indicat l’edil de Foment de l’Ocupació i Participació Ciutadana, Maria A. Laviós, “pretén desenvolupar iniciatives innovadores centrades en la creació d’ocupació estable i de qualitat”.

Laviós, ha apel·lat a la vertebració territorial com a ens facilitador i potenciador de qualsevol projecte local o supramunicipal que incidisca directament i positivament a l’àrea funcional, proporcionant viabilitat a actuacions que de forma individual no podrien fructificar.

Una vertebració comarcal que tots els grups que conformen la Corporació Municipal d’Altea han qualificat de necessària per posar en marxa estratègies comunes de desenvolupament en diferents sectors, com ara el turístic. Un sector on cadascun dels 18 municipis de la Comarca de la Marina Baixa pot aportar les seues particularitats.

“Som l’única comarca que no té este pacte. El 2015 ja es va fer un intent de posada en marxa, però no es va arribar a posar per manca d’implicació i lideratge i ara el vam reprendre amb força. Tal és així que des d’Altea empenyem amb ímpetu perquè es pose en marxa”; ha apuntat la responsable municipal, qui ha explicat que “els municipis que desitgen formar part del Pacte des de l’inici hauran d’aprovar-lo al Ple abans del 28 d’este mes de febrer i els que no ho facen podran després sol·licitar la seua incorporació”. “Quan el pacte estiga aprovat i es constituïsca la comissió gestora del mateix, en què estaran presents agents socials i econòmics més representatius i administracions públiques, s’aniran presentant iniciatives concretes que contribuïsquen a l’eliminació de desigualtats territorials de la comarca, aposten per  la millora de l’ocupabilitat, la qualitat de l’ocupació i la productivitat al nostre territori”. Ha afegit Maria A. Laviós, que serà la representant titular de l’Ajuntament d’Altea al Pacte esmentat, entès aquest com un espai deliberatiu de participació.

A més, la Sessió Plenària ha aprovat també per unanimitat el nou reglament que ha de regir les comissions tècniques de serveis socials. Unes comissions tècniques que estaran únicament formades per personal tècnic i que agilitzaran i milloraran l’atenció als usuaris de benestar social.

I finalment quedava aprovat, amb el suport de tota la Corporació Municipal, la moció institucional del Dia Internacional de la Dona, 8 de Març. Dia en què es reivindica la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. En este punt l´edil d´Igualtat, José Luis León Gascón, ha convidat alteanes i alteans a participar dels diferents actes commemoratius organitzats pel consistori amb motiu del 8M.

 

Pin It on Pinterest