Select Page

Emmarcada en les activitats proposades per commemorar el Dia Internacional de la Dona, 8 de Març, divendres passat a la vesprada tenia lloc a Palau Altea la vint-i-dosena Trobada Comarcal de Dones. Una cita a què acudien més de 600 persones procedents de la comarca de la Marina Baixa, la majoria dones. En el transcurs de la cita, l’edil d’Igualtat, José Luis León Gascón, agraïa la participació i convidava a seguir lluitant per una “veritable igualtat dels drets entre homes i dones”.

La vesprada començava amb la recepció d’assistents i berenar; tot seguit era l’auditori de Palau Altea el que, gairebé abarrotat, albergava l’activitat amb la intervenció del responsable municipal d’Igualtat, que declarava, “el meu missatge hui és que no podem retrocedir, hem de seguir endavant; és el que els devem a milions de dones que lluiten pels seus drets a tot el món. Diàriament llegim a la premsa casos dramàtics, però també fets notoris i esperançadors sobre com les nostres societats van avançant en igualtat de drets”.

I continuava dient, “ens trobem en un moment crític de la història. Mai abans no havíem presenciat este ímpetu i esta mobilització mundial que involucra homes i dones, xiquetes i xiquets, que clamen per l’eradicació de la violència contra les dones i les xiquetes. Mai abans tampoc no havíem vist esta clara indignació generalitzada de la ciutadania i les seues demandes de canvi i de mesures concretes. Mai abans no havíem tingut el contacte immediat i global que ens brinden ara les noves tecnologies, permetent-nos fer enregistraments en segons i comunicar en temps real les atrocitats i els horrors de la violència comesa contra les dones i les xiquetes. Les persones exigim una finalitat immediata a la impunitat, insistim en la protecció dels drets de les dones i de les xiquetes a viure amb dignitat, lliures de violència i discriminació”.

Jose Luis León Gascón instava a actuar amb valor, convicció i compromís, per transformar la violència contra les dones en un cas aïllat que es considere inacceptable i que ja no es tolere. “Cadascun de nosaltres té la responsabilitat i el deure d’actuar”.

“Hui em plau anunciar que de la mateixa manera que la consciència i la indignació de les persones van en augment, també augmenta el compromís dels governs de prendre mesures per eradicar la violència. En el nostre cas, a la Marina Baixa, els ajuntaments mostren hui el compromís. D´Altea a la Nucia, de Polop a la Vila, d´Alfàs del Pí a Benidorm de Relleu a Finestrat, de Callosa d´en Sarrià a Orxeta, de Beniardà a Tàrbena, de Benifato al Castell de Guadalest, de Sella a Benimantell i de Bolulla a Confrides, mostrem el nostre compromís en defensa dels drets de la dona. Els seus ajuntaments s’han implicat en la posada en marxa de mesures i accions. Però això no hagués estat possible sense l’empenta i la força de les associacions de dones que hui esteu ací”. L’edil acabava donant les gràcies a l’Associació Dones amb Veu, a les Associacions d’Mestresses de Casa, a l’Associació El Crit del Silenci, a Anémona i a organitzacions com Creu Roja, Càritas i Corazón Exprés per la seua feina.

“Dins de la societat, el canvi ha de ser cosa de tothom, i ha d’arribar de la mà de l’educació i la cultura. És el moment d’aprendre a no normalitzar la discriminació per raó de sexe”, deia l’edil.

Després del discurs inaugural del responsable de l’àrea d’Igualtat a Altea, es donava pas a la conferència Dona, Vida i Risa, a càrrec de l’Escola de Clown Fills d’August i de l’espectacle “Estima’t sencera”, protagonitzat pel Cor de Dones Alquímia.

Recordar que dimecres que ve 8 de Març se celebra el Dia Internacional de la Dona i a Altea se succeiran una sèrie d’accions com la lectura d’un manifest institucional a les 12:00 ha la Plaça de l’Ajuntament; l’emissió d’un programa especial de ràdio a Ràdio Altea, des de les 10.00h; la instal·lació de Punts Violeta, punts informatius, a la Plaça de l’Ajuntament i a la seu de Creu Roja Altea, Nilda Margot Garay, doctora en dret, a les 9:30h oferirà la conferència “Camí cap a la Igualtat”. A la vesprada, des de la Plaça dels Esports, a les 17:30h eixirà un autobús a Alacant per a participar a la Manifestació 8 de Març. Inscripcions a igualtat@altea.es

Pin It on Pinterest