Select Page

Un total de 133 obres s’han presentat a la setena edició de Premis Altea. Una xifra rècord que posa en relleu la consolidació i el creixement constant d’estos premis literaris des del seu naixement l’any 2017. “Des de l’organització estem sorpresos que, any rere any, el nombre d’obres que es presenten a Premis Altea va augmentant i també satisfets de veure com el món de la narrativa aposta per estos premis per treure a la llum les seues obres”, explica la responsable municipal de Cultura, Aurora Serrat.

Per categories, s’han presentat 78 originals al Premi Carmelina Sánchez- Cutillas de Novela i Prosa Creativa; 42 obres aspiren al Premi de Literatura Infantil i Juvenil i 13 els estudis que volen obtenir el Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez.

Com és habitual, els guanyadors d’estos premis coneixeran el veredicte del jurat la Vigília del Diumenge de Rams, el proper 1 d’abril, durant la Gala de Premis Altea que se celebra tradicionalment el Palau Altea. “Pel que el jurat té un ardu treball per davant donat el gran nombre d’obres presentades i la qualitat de les mateixes a què ens tenen acostumats els autors”; ha apuntat la regidora.

Aurora Serrat ha recordat que el jurat està compost pels guanyadors de la darrera edició; un acadèmic o acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; un representant de la Universitat d’Alacant i un representant de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. “Jurat que imprimeix prestigi a Premis Altea, al qual vull agrair la seua col·laboració i que, com cada any, garanteix la qualitat de les obres guanyadores”, ha conclòs la regidora de Cultura alteana.

 

Pin It on Pinterest