Select Page

Ja estan en marxa els preparatius per al sopar de gala, el pròxim 23 de març, al Palau Altea Centre d’Arts.

Com cada any dels últims vuit, a l’inici de la primavera —la vespra del Diumenge de Rams, exactament—, Altea s’erigirà durant unes hores com la capital de les lletres valencianes contemporànies per obra i gràcia dels Premis Altea de Literatura i Investigació. I en l’edició d’enguany ho farà mantenint un nou rècord de participació que consolida aquests Premis com un dels més concorreguts del circuit literari valencià. En efecte: quan el passat 31 de gener es tancava el termini de presentació de treballs a les diferents seccions objecte de concurs, els organitzadors dels Premis es van poder congratular pel fet que s’hi havien presentat un total de 136 originals: 43 al Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil,10 al Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez i 83 al Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa. Particularment en aquest últim cas, les 83 obres presentades fan del Carmelina, ara com ara,el premi de novel·la en valencià amb major concurrència en l’actual escenari editorial.

«Els membres dels diferents jurats hauran de fer un esforç de lectura extraordinari, perquè enguany, com que la Pasqua ve prompte, la gala de lliurament de Premis serà el 23 de març i el termini per a la deliberació i la resolució és especialment curt: no arriba a dos mesos», explica Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, que és una de les entitats involucrades en l’organització dels Premis. «Volem agrair, per això, d’una manera molt efusiva el treball, el compromís i la responsabilitat dels membres del jurat, que són sempre una de les parts més importants dels Premis», subratlla Borja.

Per la seua part, Ignasi Beltran, tècnic de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, aclareix: «Ja tenim en marxa els preparatius de la gala d’enguany. Des del passat dilluns es troben a la venda el tiquets. I tot el públic que vulga viure en directe l’emoció dels Premis Alta el 23 de març durant el tradicional sopar de gala a l’Espai Mirador del Palau Altea podrà adquirir l’entrada des de ja mateix en alteacultural.com: fins al 18 de març (o fins que s’esgoten). Hi haurà, com sempre, a més del sopar literari, els obsequis, els premis i els parlaments, la tradicional actuació de l’Orquestra Blava, amb un repertori que tindrà a veure amb una de les sorpreses de la gala (que ara com arano podem desvelar).»

La regidora de Cultura de la l’Ajuntament d’Altea, Pepa Victoria Pérez, que s’estrena en aquesta vuitena edició dels Premis com a màxima responsable al capdavant de la Regidoria de Cultura d’Altea, ha volgut valorar: «Els Premis Altea són una veritable festa de la cultura i del coneixement. I no puc sinó agrair ben efusivament la implicació a totes les entitats que, juntament amb l’Ajuntament d’Altea, els fan possibles: a l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d’Alacant, a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a la Generalitat Valenciana, a Aila Edicions i, molt especialment, a la Fundació Caixaltea, que és l’entitat que finança la dotació del Premi Carmelina Sánchez-Cutillas.» I ha verbalitzat, amb un somriure,la sensació de satisfacció que ara mateix comparteixen tots els responsables d’organització dels Premis Altea: «Estem molt contents per l’èxit de convocatòria… I tenim molta il·lusió per descobrir, el pròxim 23 de març, qui seran els nous premiats!»

 

Pin It on Pinterest