Select Page

El termini de presentació d’originals finalitza el 31 de gener de 2022

Només una setmana després de presentar les obres guanyadores ja editades de la cinquena edició, este matí, l’organització de Premis Altea ha donat a conéixer els detalls de la que serà l’edició 2022 d’estos guardons de literatura i investigació. Les categories que els componen són el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, el Premi d’assaig i investigació Francesc Martínez i Martínez i el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa; dotats de 4.000 €, 3.000 € i 5.000 €, respectivament.

Aurora Serrat, regidora de Cultura, José Miguel Cortés; president de la Fundació Caixaltea; i Joan Borja, director de la Càtedra Enric Valor i artífex de Premis Altea, han sigut els encarregats de presentar les bases d’una nova edició d’este concurs literari i d’investigació que converteixen Altea per un dia, el de la Gala Premis Altea, en capital de les lletres valencianes. L’acte, com es va fixar tradicionalment, se celebrarà la vespra del Diumenge de Rams, 9 d’abril de 2022 a Palau Altea amenitzada per l’Orquestra Blava.

Com ja es va instaurar en l’última convocatòria,  Aurora Serrat ha revelat que la presentació de les obres serà a través d’un formulari digital que es troba a www.alteacultural.com/premisaltea fins al dia 31 de gener de 2022. En esta pàgina, a més a més es pot conéixer tot sobre Premis Altea, ja que entre les seues seccions es troben les bases del concurs; la inscripció a este; informació sobre passades edicions i notícies, entre d’altres. Serrat ha destacat que “potser este mètode va ser el motiu que va portar a l’anterior convocatòria a batre rècords de participació”, amb 160 originals presentats.

La regidora també ha agraït la col·laboració de les dues institucions representades en la taula així com a altres organismes que recolzen i “fan possible que arriben llibres de molta gran qualitat als lectors”: la Diputació Provincial d’Alacant, a través de l’Institut Alacantí de la Cultura Juan Gil-Albert (editor del Premi Francesc Martínez i Martínez); L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Aila Edicions i la Direcció General de Política Lingüística i gestió de l’multilingüisme de la Generalitat Valenciana.

Per la seua banda, el president de la Fundació Caixaltea, patrocinadora del Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa, va descriure l’èxit del concurs literari amb l’establiment dels mateixos com “una institució cultural més d’Altea”. Aprofitant les seues últimes intervencions com a president de la fundació, José Miguel Cortés ha dedicat unes paraules especials a Joan Borja i els dos regidors de Cultura amb qui ha treballat des de la posada en marxa del projecte, Diego Zaragozí i Aurora Serrat; pel nivell aconseguit.

Finalment, ha pres la paraula Joan Borja, qui ha defés que “l’ànima dels pobles és feta de paraules, però igualment de l’art de les paraules, la literatura”. Amb estes paraules, ha volgut definir els valors que transmeten els guardons a tants punts de lectura com biblioteques i llibreries. Seguidament, ha remarcat la consolidació del certamen pel fet de no incorporar cap novetat, ja que “quan una cosa funciona bé, és millor no tocar-la”. “Crec que un circuit literari requereix estabilitat i que els creadors tinguen un calendari ja establert i tinguen la confiança d’esperar noves edicions”, afig.

Tots tres han animat a aquelles persones amb la virtut de l’escriptura a presentar les seues obres i fer dels Premis Altea una cita única del món de la literatura en valencià.

Pin It on Pinterest