Select Page

El municipi rep 5 milions d’euros per a aquesta acció

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha signat hui en la delegació del Govern de València el conveni mitjançant el qual obtindrà 5 milions per a la millora de 346 habitatges en el seu nucli urbà i la creació de l’Oficina de la Rehabilitació de l’Habitatge. El conveni s’ha signat amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el conseller d’Habitatge i Arquitectura Climàtica, Héctor Illueca.

Amb la signatura d’aquest conveni es realitzarà la transmissió de crèdit per a posar en marxa les accions d’aquest projecte que s’emmarca dins del Programa d’ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La primera acció serà la posada en marxa de l’Oficina de Rehabilitació de l’Habitatge. L’oficina és un nou recurs per al ciutadà que servirà de punt informatiu i de gestió per a la ciutadania d’Altea. Ajudarà a la gestió d’aquest programa i per a optar a línies de subvenció similars per a la rehabilitació d’altres edificis.

El projecte de rehabilitació es realitzarà en 24 edificis, que habiten més de 1.000 persones, més la reurbanització de dos carrers. Es poden consultar els edificis en el següent enllaç: https://bit.ly/3cdymnf.

“Amb aquesta signatura ja disposem del crèdit assignat per a començar el projecte. El primer que farem serà la creació de l’oficina, perquè no sols és imprescindible per a aquest projecte, sinó que és clau per a la gestió i ajuda d’altres subvencions similars perquè més veïns i veïnes d’Altea es vegen beneficiats de similars ajudes que milloren l’eficiència energètica dels seus edificis i rehabiliten els barris”, ha comentat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

El pressupost total del projecte és de 6.099.374,86 €, l’aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és de 4.653.124,86 €, la part de la Generalitat Valenciana ascendeix a 272.060,00 €, l’aportació municipal a 822.930,00 €, un 15% del muntant, i els propietaris dels immobles 280.000 euros, un 4,5%.

El regidor d’Urbanisme, Jose Orozco, ha recordat que les actuacions en els edificis seran de “retirada d’amiant, el canvi de finestres i la fusteria; la conservació de l’edifici ja siga per patologies, filtracions, problemes estructurals i en el canvi dels sistemes de refrigeració i calefacció per aerotermia entre altres treballs que milloraran els edificis i la qualitat de vida dels seus habitants”.

Pin It on Pinterest