Select Page

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat ha signat amb conveni amb COCEMPE Alacant per a dotar suport a les persones amb discapacitat. En la signatura van assistir Antonio Ruescas, president de COCEMFE Alacant, José Luis León Gascón, Regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea, al costat de Cristina Valdés, coordinadora de la federació, i Carlos Antón, tècnic del servei d’intermediació laboral.

L’edil de l’àrea, José Luis León Gascón, ha assenyalat que “és el primer conveni que signem amb COCEMFE, una entitat de referència en matèria d’atenció i ajuda a la discapacitat, que està dotat amb 2.000 euros per a atendre les necessitats d’Altea a l’hora de sol·licitar informació per a accedir als recursos disponibles per a aquestes persones”. El regidor va qualificar a Altea “com un poble d’inclusió i on una de les tasques fonamentals és que tota la població dispose de la informació que li permeta accedir als recursos i ajudes de les diferents Administracions”.

La intenció de la Regidoria de Benestar Social és desenvolupar al costat de COCEMFE jornades informatives ciutadanes, fins i tot activitats d’informació i formació en centres educatius. Al seu torn, un dels projectes comuns és la realització d’un mapa urbà de problemes d’accessibilitat que permeta millorar aquests punts negres i millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de mobilitat per les vies públiques.

Des del departament Benestar Social i Sanitat es continua treballant per a la realització d’accions d’informació, orientació i assessorament tècnic i intermediació laboral en matèria de persones amb discapacitat.

El conveni s’ha establit pautes d’accions conjuntes, entre les quals cal destacar: enviament d’informació d’interés per al sector de la discapacitat a la província, l’atenció especialitzada per part dels professionals del punt d’informació, i de l’àrea d’ocupació en matèria de discapacitat. A més, l’entitat s’ha compromés a ser mediadora en matèria laboral quan el municipi d’Altea hi haja almenys cinc persones amb discapacitat demandants d’ocupació i que es puguen organitzar en una jornada de treball i l’organització anual d’una activitat relacionada amb el sector de la discapacitat en la localitat d’Altea.

COCEMPE Alacant agraeix a la Regidoria de Benestar Social i Sanitat “per confiar en la seua entitat i contribuir a traçar ponts i oportunitats per a les persones amb discapacitat i els seus familiars”.

 

Pin It on Pinterest