Select Page

El Consell de Dones i Igualtat d’Altea s’ha reunit hui per a aprovar la programació d’activitats commemoratives del 8M, Dia Internacional de la Dona, i altres activitats per als pròxims mesos a proposta de la Regidoria d’Igualtat.

Els actes del 8M s’iniciaran amb l’organització enguany a Altea, de la XXII Trobada de Dones de la Marina Baixa, en la qual les assistents podran gaudir dels espectacles ‘Clownferencia Dona, vida i riure’ i del Cor de Dones Alquímia amb el seu recital ‘Vulgues-me sencera’. Aquesta trobada tindrà lloc al Palau d’Altea.

A més, s’ha planificat el desenvolupament de la ruta de les dones alteanes, que s’oferiran tant a la ciutadania en general com als centres educatius. “·L’objectiu és donar a conéixer i posar en relleu, a través de visites guiades, a les dones emblemàtiques de la localitat i els oficis que elles han exercit al llarg de la història”, ha comentat el regidor d’Igualtat, José Luis León Gascón.

El 8 de Març es realitzaren actes per a reivindicar el paper de les dones i la necessitat de continuar treballant per la igualtat efectiva entre home i dones. En ells s’involucrarà a les diferents associacions integrants del Consell, a l’alumnat dels IES, i a les i els representants polítics, fent arribar les seues aportacions a la ciutadania.

El Consell ha acordat també la seua participació en la manifestació pel 8M convocada a Alacant. “Baixarem un any més a Alacant per a sumar forces a aquest acte multitudinari, però sense deixar de realitzar un acte reivindicatiu en una altra data en la nostra localitat, que permeta visibilitzar el compromís de totes i tots per la igualtat a Altea”, ha recalcat el regidor d’Igualtat.

La salut de la dona, és un altre dels temes que s’han tractat en aquesta reunió i s’ha disposat que es posaran en marxa diferents accions relacionades amb aquesta temàtica en col·laboració amb l’Associació per a familiars i pacients d’endometriosis ‘El grito del Silencio’ amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre aquesta patologia que afecta un percentatge alt de dones. S’inclourà en l’agenda la presentació del llibre ‘Divina ancestra’ de Marta Blanco, programada per al dijous 9 de març, a la Biblioteca Municipal.

Per a finalitzar els actes commemoratius, es durà a terme, com en anys anteriors, el taller de corresponsabilitat, en el qual es pretén trencar estereotips en la realització de les labors domèstiques normalment atribuïdes a un gènere o a un altre, incidint en la idea que aquestes activitats no tenen gènere i poden ser realitzades per homes i dones per igual.

Finalment, les integrants del Consell han acordat reunir-se cada dos mesos amb la finalitat de tractar temes que contribuïsquen a l’assoliment de la igualtat entre dones i homes de la localitat.

Pin It on Pinterest