Select Page

La Regidoria d’Igualtat d’Altea, dirigida per Vicenta Pérez, ha donat a conéixer aquest matí la programació dels actes que s’efectuaran el mes de març per motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. En roda de premsa a la Casa de Cultura, la regidora ha presentat el cartell de la programació acompanyada per Joan Such, guia de la ruta del 6 de març on es realitzarà una visita guiada per localitzacions del municipi on van viure o van treballar dones rellevants d’Altea. També Such participarà en rutes guiades per a col·legis i instituts en les quals es duran a terme en la setmana del 7 a l’11 de març

Els actes en commemoració del dia de la dona s’efectuaran al llarg del mes de març i no sols el dia 8. L’edil ha explicat que “hem preparat activitats des del Consell de Dons per a conscienciar sobre la igualtat i reivindicació de drets de les dones, amb la finalitat que tots puguem valdre’ns com a persones i no pel gènere”. També es realitzaran activitats expressament per a centres educatius del municipi o tallers de corresponsabilitat de cuina, costura, fusteria i lampisteria.

Ràdio Altea realitzarà un programa especial commemorant dia de la dona; el 8 de març en la plaça de l’Ajuntament i es llegirà un va manifestar contra la violència de gènere. També hi haurà una actuació musical de Sara Gessed cantant i compositora Alteana, a més, haurà situat un Punt Violeta Informatiu.

L’activitat més destacable de la programació és la del dilluns 14, on hi haurà una conferència en Sala d’actes del Centre Social a les 19.00 anomenada “Maleït Estereotip”. A càrrec de: Yolanda Domínguez, artista visual i experta en comunicació i gènere

Joan Such anima a la ciutadania al fet que s’inscriga en l’activitat del 6 de març i recorda que les places són limites. “En la nostra ruta guiada parlarem de dones d’una gran rellevància i importància de la història d’Altea, com, per exemple: Anneta Nicoli, cantant d’Òpera i filla del comte d’Altea, José Jorro, la tia Currita per les seues benediccions i danses a L’Abret o Catalina Tous per les seues aportacions a la construcció de l’església” ha assenyalat Such.

Pérez ha animat a tots els alteans i alteans a participar de les activitats, i recorda que en la majoria cal inscriure’s, per a això tota persona interessada ha de comunicar-se amb la regidoria.

Per a interessats o interessades a acudir a la Trobada de Dons de comarca de la Marina Baixa el 4 de març en L’Alfás del Pi o a la manifestació del 8M a Alacant. Poden sol·licitar una plaça d’autobús a la Regidoria d’Igualtat. No obstant això, la regidora recorda que són places limitades. A més, en els mitjans de difusió de l’Ajuntament se seguirà informat i recordant els actes als interessats.

 

 

Pin It on Pinterest