Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha rebut una subvenció de 70.645€ del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics de la Comunitat Valenciana, per a la realització d’accions que contribuïsquen  a millorar la imatge turística del municipi. Així ho han donat a conèixer l´edil d´Hisenda i Turisme, Xelo González i el regidor de Noves Tecnologies, Pere Barber.

Les accions, que han sigut coordinades per l’Ens Gestor del DTI i engegades per les regidories de Turisme i Noves Tecnologies, han consistit en la millora de l’accessibilitat web de les pàgines altea.es i visitaltea.es. Amb esta actuació s’ha dotat de més accessibilitat els dos entorns web, ja que ara compten amb una eina que aporta ajudes a la navegació, com ara la navegació amb teclat; ordres de veu; navegació amb sons; navegació amb polsador; navegació per a visió reduïda; optimització per a ajudes externes i navegació senzilla amb text gran.

Alineada amb esta acció s’ha encarregat a una empresa especialitzada l’auditoria en profunditat del compliment del RD 1112/2018 sobre accessibilitat de webs i apps de caràcter institucional, per poder continuar amb la millora contínua dels nostres serveis.

Un altre dels projectes engegats és la creació d’un “Mirador Únic” d’Altea com a projecte digital, des del qual es puga gaudir i visualitzar en mode multiplataforma tots els miradors del lloc i que incloga platges i ports locals digitalitzats mitjançant fotografies 360º, terrestres i aèries amb una alta qualitat d’imatge.

Com ha indicat Xelo González, “amb estes accions operem sobre un dels nostres eixos de referència, l’accessibilitat. Han estat actuacions que permetran l’ús de les nostres webs i el coneixement de la nostra destinació sense barreres”. A això ha afegit que amb la mesura “es compleix un doble objectiu; d’una banda, la de facilitar la decisió al visitant que vol conèixer la destinació abans de visitar-nos i, de l’altra, la de dotar de la màxima accessibilitat a la destinació, ja que amb estos miradors es podrà visitar i conèixer de forma virtual pràcticament tota Altea”.

També s’ha dotat la Smart Office de material multimèdia divers, que facilitarà la comprensió i l’anàlisi de les dades aportades pel panell de Smart City, que s’activarà gràcies als PSTD. A més, s’han substituït les càmeres que el departament de Noves Tecnologies utilitza per a les retransmissions d’esdeveniments.

En paraules de Pere Barber, “la substitució de les càmeres era una cosa que teníem al cap des del departament, ja que cal que la qualitat dels equips millore de forma constant i comptar amb este tipus de finançament extra ens permet poder realitzar aquestes millores”. L´edil també ha significat que “les retransmissions més importants que es realitzen des del departament estan gairebé sempre dirigides a donar visibilitat al nostre municipi des d’un punt de vista turístic; com per exemple, les emissions que es realitzen a festes o el Festival Internacional Series Nostrum”.

 

Pin It on Pinterest