Select Page

La regidoria de Projectes Europeus i d’EuroAltea, representada per l’edil Maria Antonia Laviós, i personal de l’àrea de Benestar Social han viatjat a Viana Do Castelo (Portugal) on es va celebrar la tercera trobada internacional del projecte europeu ‘VOLUNT-EU: Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la COVID-19’. El projecte europeu #VoluntEu està liderat per l’Ajuntament d’Altea.

“Aquestes jornades serveixen per a aprendre i créixer en la temàtica del voluntariat juvenil, tan arrelat en altres regions europees, a més d’afermar les relacions entre els diferents països europeus i potenciar les xarxes de ciutats internacionals. Ens permet compartir experiències i aprendre dels nostres socis europeus” comenta Maria Antonia Laviós, regidora de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea.

“Les jornades tenien com a objectiu de conéixer en profunditat les accions i bones pràctiques respecte al Voluntariat Juvenil que s’estan duent a terme tant per les associacions de Portugal, els seus socis i l’estat actual del projecte”, ha explicat la tècnica de Projectes Europeus, Paloma Verdú.

La temàtica principal d’aquesta trobada ha sigut ‘Voluntariat Juvenil i la importància de la participació ciutadana’. Aquest congrés s’ha reflexionar sobre la participació cívica dels joves a través del voluntariat. Referent a això, els participants han debatut i reflexionat sobre el voluntariat juvenil a Europa, incloent-hi la participació dels joves en les associacions juvenils, clubs esportius, iniciatives cíviques.

“Aquest projecte europeu emmarcat dins del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) està liderat per l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua oficina de projectes Europeus, EuroAltea i compost per set socis europeus més, entre ells, Itàlia, Xipre Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia”, ha assenyalat Laviós.

El seu objectiu, la creació d’una xarxa de ciutats a nivell europeu per a l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge per a la promoció del voluntariat juvenil enfront de futures crisis com la coneguda durant la pandèmia de la COVID19. “Hem pogut experimentar de primera mà els efectes de la pandèmia quant al nombre de joves voluntaris a Europa” ha finalitzat l’edil.

Pin It on Pinterest