Select Page

El pla consisteix a donar resposta a la crisi social provocada per la Covid-19 de part de ciutats voluntàries

La delegació representant de l’Ajuntament d’Altea, composta pel personal de Benestar Social i l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, viatjava a Rotterdam, Països Baixos, per a celebrar, del 10 al 13 d’octubre, la segona trobada transnacional del projecte europeu “VOLUNT-EU: Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la Covid-19”.

El qual té com a objectiu establir eines per a la millora i promoció del voluntariat juvenil, enfrontar les adversitats de la pandèmia i la creació d’una xarxa de ciutats europees compromeses amb el voluntariat.

“Aquestes jornades serveixen per a afermar les relacions entre diferents països europeus i potenciar les xarxes de ciutats internacionals. Ens permet compartir experiències i aprendre dels nostres socis europeus” comenta Maria Antonia Laviós, regidora de l’Oficina de Projectes Europeus.

Aquest projecte europeu emmarcat dins del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) està liderat per l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua oficina de projectes Europeus, EuroAltea i compost per set socis europeus més, entre ells, Itàlia, Xipre Croàcia, Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia. El seu objectiu, la creació d’una xarxa de ciutats a nivell europeu per a l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge per a la promoció del voluntariat juvenil enfront de futures crisis com la coneguda durant la pandèmia de la COVID19.

“L’elaboració del projecte va ser molt costosa” assenyalava l’edil de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós

L’agenda d’aquestes jornades ha consistit en la coordinació d’accions a implementar per cada país soci, a més de compartir casos d’èxit aplicables en altres països. Finalment s’han dut a terme visites i xarrades sobre l’impacte del voluntariat a nivell local i debats sobre el voluntariat juvenil i el seu impacte cultural.

Pin It on Pinterest