Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de la seua oficina EuroAltea, participa com a soci en el congrés de llançament del projecte COGREENEU, que se celebra a la ciutat d’Alcoi del 12 al 15 de juny. COGREENEU és un projecte europeu emmarcat en el programa CERV de la UE, que se centra en la participació ciutadana, la joventut, la inclusió social i la transició ecològica.

Durant el matí d’aquest dimarts dia 13, s’han celebrat diverses reunions de coordinació entre els diferents membres del projecte, amb l’objectiu de preparar els 24 mesos de treball conjunt que estan per davant. El projecte està liderat per l’associació alcoiana ASEID (Associació per a l’Ocupació, la Inclusió i el Desenvolupament), i compta amb la participació d’altres membres de països com Bèlgica, Grècia, Itàlia, Lituània i Xipre.

Durant la jornada de hui, dimecres 14 de juny tindrà lloc l’acte central de l’esdeveniment, que consistirà en una taula d’experts que comptarà amb la presència de l’edil de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, Maria Antonia Laviós.

“Des de l’Ajuntament d’Altea, es valora molt positivament la participació en aquest projecte, que suposa un impuls important per a promoure la transició ecològica i la inclusió social a Europa”, ha comentat Laviós.

CogreenEu és una xarxa de ciutats de huit socis europeus (ASEID d’Alcoi, Altea, Lituània, Itàlia, Xipre, Bèlgica, Grècia i UNED), del qual l’Ajuntament d’Altea és soci. També representen a la població d’Altea, l’IES Altaia i l’Associació D’Amicitia.

D’aquesta manera, els principals objectius que persegueix són construir noves polítiques locals pels ciutadans; conscienciar i sensibilitzar a la població jove sobre el Pacte Verd Europeu i el seu paper en la transició ecològica de la UE; augmentar la responsabilitat cívica dels ciutadans intergeneracionals i la seua participació; l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge conjunt i la difusió i divulgació de les polítiques europees en medi ambient i canvi.

“El projecte COGREENEU s’emmarca dins del programa CERV l’objectiu del qual és fomentar el debat i accions relacionades amb el clima i el medi ambient mitjançant la creació d’espais per a les activitats transnacionals, tallers i esdeveniments on les idees i les decisions sobre la sostenibilitat del medi ambient es puguen posar en pràctica”. Ha explicat la tècnica de l’àrea, Paloma Verdú. “Els resultats del projecte es basaran en els ODS emmarcats dins de l’Agenda 2030”, ha conclòs Verdú.

“Una vegada més, fem un pas per a europeïtzar al nostre municipi, i per això continuem treballant per a acostar Europa a la nostra ciutadania” ha conclòs la regidora en funcions de Projectes Europeus i Participació Ciutadana, Mª Antonia Laviós.

Pin It on Pinterest