Select Page

Els veïns i veïnes de la localitat poden continuar sumant-se al projecte a través de la pàgina web www.comunitatenergeticaaltea.com

La Casa de Cultura va acollir ahir, 29 de novembre, la primera assemblea de l’Associació d’Autoconsum Energètic d’Altea. Una trobada que va servir per a donar a conéixer aquesta pionera iniciativa als socis i la ciutadania. L’acte va comptar amb la presència del regidor de Medi Ambient, Jose Orozco.

Aquesta Comunitat Energètica ja compta amb més 90 socis i 10 veïns que conformen la seua directiva, als quals l’edil de l’àrea els va agrair l’haver fet aquest pas. “La transició energètica ja és un fet consumat que ningú nega, ara el que s’està jugant és qui fa aquesta transició, els ciutadans de baix a dalt o les grans empreses amb enormes instal·lacions i allunyades d’ací. En definitiva, amb la Comunitat Energètica tractem de fomentar un cert nivell de sobirania energètica per la població d’Altea. Es una inversió que es pot amortitzar entre tres i cinc anys, a més, amb la licitació de l’Ajuntament, les instal·lacions tenen una vida útil de 25 anys”, ha assenyalat l’edil, principal impulsor d’aquesta iniciativa dins del projecte Altea zero emissions.

Fins ara s’havia realitzat el procés participatiu, tutelats per la Cooperativa Sàpiens, amb diferents jornades per a informar la ciutadania de les característiques i funcionament de les comunitats energètiques, com, per exemple: crear l’estructura jurídica responsable de la seua gestió, i com hauria de ser el seu funcionament. Però ara aquesta associació és ja una realitat que servirà d’exemple per a altres futures.

Les dues primeres instal·lacions de l’autoconsum se situaran en les cobertes del Centre Social i del Centre Cultural, amb poc més de 105 kW per al seu repartiment. Per a poder participar en aquest projecte és necessari que el domicili estiga situat a menys de 1000 metres de distància de estes cobertes municipals.

D’altra banda, Miguel Devesa president de l’associació:  “agraïsc a Caixaltea per facilitar pignoració de la subvenció, ja que, el ciutadà puga fer un despesa menor al principi del projecte, una quantitat de 800 euros.

Els interessats i interessades que desitgen formar part d’aquesta associació d’autoconsum energètic han de pagar la quota de soci de 10 euros, requisit indispensable desprès per a formar part de unes de les instal·lacions.

En l’assemblea es va explicar que els interessats que estan dins del repartiment que esta fent-se per rigorós numero de socis hauran d’abonar 800 abans del dia 12 de desembre per poder justificar la subvenció atorgada per l’IVACE, que arriba a més del 50% d’inversió.

“Hem fet un gran esforç per a aconseguir l’objectiu de promoure i gestionar un model d’autoconsum energètic compartit, sostenible, just i eficient, que contribuïsca en la lluita contra el canvi energètic i la pobresa energètica, i a la disminució de les despeses domèstiques en la factura de la llum”, ha finalitzat Jose Orozco, regidor de Medi Ambient.

Més informació i el formulari d’inscripció en següent link: https://comunitatenergeticaaltea.com/.

Pin It on Pinterest