Select Page

La mesura produirà un estalvi anual de gairebé 4.000€ a la factura de la llum

Les regidories d’Infraestructures i Medi Ambient segueixen executant projectes que aposten per l’estalvi energètic. L’últim és la col·locació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a les instal·lacions de la Policia Local i a les de la Formació Permanent d’Adults; com així han informat els regidors de les esmentades àrees, Diego Zaragozí i Jose Orozco, respectivament.

Segons les dades facilitades pel responsable municipal d’Infraestructures, “ambdues instal·lacions es dedicaran a l’autoconsum sense excedents i estan connectades a la xarxa sense acumuladors. En el cas de la prefectura de la Policia Local s’han instal·lat 19 mòduls fotovoltaics de 7,98 KWp i a l’edifici de la FPA la instal·lació fotovoltaica es de 22,26 kWp amb 53 mòduls de tipus monocristal·lí”.

El cost de la suma d’ambdues inversions és de 39.000 €, dels quals l’IVACE -Institut Valencià de Competitivitat Empresarial- ha subvencionat 15.626 €.

En paraules de Zaragozí, “esta és una actuació més que té per objecte l’estalvi energètic i l’eficiència lumínica, que permetrà l’estalvi de gairebé 4.000€ a l’any a la factura de la llum”.

Per part seua, Jose Orozco, responsable municipal de Medi Ambient, ha indicat que “la mesura s’emmarca en el projecte Altea Zero Emisions, que contempla l’energia com un dels eixos que el sustenta; en este cas, un autoconsum intern de l’Ajuntament que abaixarà els costos i promociona les energies renovables”.

Finalment, l’edil ha recordat l’impuls que l’Ajuntament està donant al municipi a la Comunitat Energètica d’Altea, associació veïnal que naix amb la vocació de promoure un model d’autoconsum energètic compartit, sostenible i just. L’objectiu és comptar amb diferents instal·lacions fotovoltaiques que donaran cobertura a aquelles llars i pimes interessades a formar part d’esta iniciativa d’autoconsum col·lectiu a través d’una Comunitat Energètica Local, la junta directiva de la qual ja ha sigut constituïda recentment.

“Amb la constitució i la posada en marxa de la Comunitat Energètica Local, la democratització de l’energia estiga més a prop”, ha puntualitzat el regidor de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest