Select Page

El projecte és el segon més ben valorat de la seua convocatòria per la Conselleria

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Altea, que dirigeix Mari A. Laviós, ha rebut una subvenció de 18.000 euros per part de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per a la posada en marxa d’un projecte de divulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest projecte, que es troben dins dels objectius de l’Agenda 2030 de la localitat, ha sigut el segon més ben valorat de la convocatòria.

El projecte, presentat per l’Ajuntament, pretén establir les bases d’un nou ecosistema relacional que facilite una nova manera de gestionar els assumptes públics. Una sèrie d’activitats de divulgació i coneixement, que tractaran els 17 ODS, que són part del procés que segueix el Consistori per a transformar la manera de gestionar el municipi d’Altea, per a aplicar un nou model de governança fonamental en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i els seus principis rectors.

Les activitats es dividiran en tres fases. En la primera es faran accions de carrer, en la qual donar a conéixer els ODS i interaccionar amb la ciutadania, preguntant-los quins són els tres més importants per a Altea. A més, es farà un taller de grup amb el teixit associatiu.

En la segona fase es desenvoluparà un Mercat d’idees, amb la finalitat de rebre idees de la ciutadania sobre els ODS referent a medi ambient i planeta. Es farà una activitat infantil en la qual es plantarà una planta i es tractarà el futur d’Altea en matèria de sostenibilitat. A més, es farà un taller amb agents socials en matèria d’assumptes socials i un altre en matèria econòmica.

Finalment, s’elaborarà un mapa d’actors socials organitzat entorn dels ODS i es posarà en marxa un taller obert a la ciutadania i a actors socials sobre la nova governança.

“Continuem treballant per a canviar el model d’Altea, adaptar-lo a l’Agenda 2030, ser més sostenibles, potenciar la participació, les polítiques socials, la igualtat. Per a això és important que tota la ciutadania conega els ODS, que sàpien com implementar-los, que es relacionen amb l’administració, etc. Aquest projecte ens ajudarà a això”, ha comentat Maria A. Laviós, regidora de Participació Ciutadana.

 

Pin It on Pinterest