Select Page

Durant la vesprada de hui, 22 de juliol, la Plaça d’Europa acollirà a les 19.30 una activitat organitzada per la Universitat Miguel Hernández d’Elx emmarcada en el projecte MindtheLab per a la divulgació científica en la qual es presentaren xicotets experiments de gran vistositat i impacte. “Amb MindtheLab s’acostarà a la ciutadania local i visitants les possibilitats, aplicacions i aportacions de la ciència, com mai abans les han pogudes veure”. Així ho ha donat a conéixer Maria A. Laviós, regidora de Projectes Europeus.

L’activitat estarà dividida en dues sessions de 55 minuts cadascuna, el contingut dels quals són 9 experiments divulgatius. Amb ells es descobriran les àrees de ciències experimentals de la física, les matemàtiques, la biologia i la química. L’edil convida a participar en la jornada preparada per a públic familiar que “segurament despertarà l’interés i curiositat per la ciència en moltes persones”.

MindtheLab va sorgir en 2017 a Grècia amb la finalitat d’acostar la divulgació científica a la societat en llocs d’ús habitual per tota la població. El seu èxit en el metre d’Atenes va portar a emular la iniciativa en altres grans ciutats com Madrid; Berlín i Edimburg. Es tracta d’una activitat integrada en MEDNIGHT, que se celebra en el marc de la Nit Europea de les Investigadores, un projecte de divulgació científica promogut i finançat per la Comissió Europea com a part de les accions Marie Sklodowska-Curie del programa Horitzó 2020.

Pin It on Pinterest