Select Page

Divendres passat, l’Ajuntament d’Altea rebia, de les mans del secretari autonòmic de Turisme un reconeixement per la participació del municipi en l’anàlisi realitzada sobre el grau de compliment de les recomanacions contemplades en la guia a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible .

Era l’edil de Turisme, Xelo González, la qual recollia a Sagunt el guardó que Francesc Colomer lliurava als destins valencians adherits al SICTEC, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola, que han participat en l’esmentat projecte de diagnòstic.

En el transcurs de la jornada també era presentat el diagnòstic de l’aplicació en les destinacions de la guia “100 recomanacions per a la consecució dels ODS en destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”.

Per al secretari autonòmic de Turisme, “els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, són la clau de futur per a les destinacions turístiques”; com és el cas d’Altea.

Francesc Colomer ressaltava que “els ODS i tota la informació sobre el destí i el seu compromís seran un gran inspirador del viatge”. “El nostre gran màrqueting ha de començar en el producte i en ser una destinació alineada amb els ODS i amb el seu compliment”. Afegia el titular autonòmic de Turisme, qui recalcava que “les destinacions SICTEC de la Comunitat estan treballant per a la consecució dels ODS i és notable el progrés i l’esforç d’estos municipis turístics i esperem que esta dècada ambiciós treball concloga amb l’assoliment dels objectius per al 2030 “.

Hi han participat en l’estudi de la implantació de mesures davant els ODS als 27 destinacions SICTEC de la Comunitat Valenciana; entre ells Altea,

Com indica l’edil alteana de Turisme, “segons es desprèn de l’estudi realitzat, els ODS amb els quals Altea més contribueix a millorar la Comunitat Valenciana en el seu conjunt són el 13, l’acció pel clima; el 15, vida d’ecosistemes terrestres; ODS 16, pau, justícia i institucions sòlides i ODS 17, aliances per aconseguir els objectius”. “A Altea complim estos Objectius de Desenvolupament Sostenible per damunt del valor mitjà de la Comunitat Valenciana”; ha matisat l’edil.

Xelo González ha destacat l’esforç d’Altea en accions contra el clima com l’ús d’energies renovables en instal·lacions públiques, plans estratègics sostenibles, projectes i participació en zones naturals i tot això amb portals de transparències de les administracions, participació ciutadana i els canals de comunicació amb les diferents parts que tenen relacions amb Altea des de residents fins a altres administracions”.

La responsable local de Turisme ha conclòs agraint als diferents departaments municipals el treball realitzat per assolir estos objectius de qualitat i sostenibilitat complint ODS i que permeten a Altea formar part del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola.

Pin It on Pinterest