Select Page

Les activitats es prolongaran durant tot el mes de novembre i com a novetat es farà una marxa nocturna que conclourà amb l’elaboració d’un Mapa de Punts Negres.

Hui al matí, el Consell Municipal de Dones es reunia per tractar, entre altres assumptes, l’elaboració del calendari d’activitats commemoratives del 25N -Dia Internacional contra les Violències Masclistes-. Així ho ha donat a conèixer l´edil d´Igualtat, José Luis León Gascón.

“A un mes per al Dia Internacional contra les violències masclistes hem proposat, a la convocatòria del Consell Municipal de Dones i Igualtat, certes activitats per al proper 25N”; ha explicat León Gascón qui ha especificat que “dins de les propostes puntuals, s’han valorat també propostes per a tot l’any, com són les activitats de defensa personal que intentarem que ben aviat tinguen cabuda al municipi i estaran dirigides a totes les dones de la localitat, gratuïtes i on una vegada a la setmana, les assistentes puguen aprendre no només a defensar-se davant d’un possible agressor físic, sinó també a nivell verbal i psicològic”.

Pel que fa a altres accions ja tradicionals, s’ha acordat augmentar la visibilitat d’esta reivindicació, tant a través de pancartes com de tòtems amb què la població es trobarà i que estaran presents tant a Altea com a Altea la Vella. També s´il·luminarà la façana de l´ajuntament de color violeta a partir del 18 de novembre fins a finalitzar el mes amb horari reduït.

A més d’estes activitats, durant el mes de novembre es duran a terme unes xerrades de sensibilització als IES alteans, a càrrec de l’associació Dones amb Veu.

“Les propostes que també tenim previstes i que ben aviat estaran calendariçades amb dies i horaris són uns teatres a càrrec del grup de teatre de l’IES Bellaguarda, “Antígona” i es realitzaran en horari de matí i vesprada”; ha detallat l´edil, que ha aclarit que “encara que es tracta d´activitats gratuïtes s´està valorant que en este teatre hi haja un import solidari dirigit  al´associació comarcal Dones amb Veu”.

A estes activitats se suma la música en directe, la projecció dels documentals “Por ser mujer”, les protagonistes dels quals participaran en el col·loqui posterior; “Memòries Líquides” i “Passos Lleugers” i la presentació dels llibres “Vuit senyals, col·lecció vida o mort” i “Nena Invisible”.

Pel que fa a les activitats del 25N es llegirà el manifest del Dia Internacional contra les Violències de Gènere; es realitzarà el programa especial de Ràdio Altea des de la Plaça de l’Ajuntament de 10.00 a 13.00h; entrega de premis dels concursos de relats i cartells i lectura dels relats premiats; s’instal·larà un Punt Violeta a la Plaça de l’Ajuntament; es durà a terme la performance “Realitats Reconstruïdes” de Virgínia Jordà i la Marxa Nocturna que tindrà lloc el dia 24 a les 20h. Una activitat nova que donarà inici a la Plaça de l’Ajuntament i conclourà a l’Avda. Comunitat Valenciana, a l’alçada del Llavador, lloc elegit per a l’elaboració d’un Mapa de punts Negres, en què es marcaran els punts foscos del municipi per a posteriori millorar-ne l’estat.

Amb totes estes activitats previstes per al mes de novembre, la regidoria d’Igualtat i les diverses associacions que participen del Consell de Dones volen visibilitzar la lluita contra esta xacra social que és la violència masclista o de gènere.

José Luis León Gascón ha conclòs convidant a la participació a estes activitats, “no només de les dones, sinó de la ciutadania en general ja que este no és un problema d´una part de la societat, sinó de tota”.

 

Pin It on Pinterest