Select Page

Les activitats s’emmarquen en el 25-N, dia internacional contra les violències masclistes

La regidoria d’Igualtat, en l’aplicació del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, ha organitzat una setmana d’activitats de conscienciació contra esta xacra social. “Com malauradament hem de reivindicar esta data cada any, aprofitem per a prestar especial atenció a l’assumpte, tot i que durant tot l’any treballem per la prevenció davant la protecció de les afectades”, explica la responsable de l’àrea, Vicenta Pérez.

Com a inici dels gestos reivindicatius, des de l’inici del mes llueix en la façana de l’ajuntament unes lones que al·ludeixen a la lluita contra les violències masclistes i que es mantindrà durant un any. Este edifici també s’il·luminarà cada nit de novembre de color violeta, identificatiu del moviment feminista. A més a més, durant la setmana s’instal·laran punts violeta informatius en zones concorregudes com el mercat ambulant de fruita i verdura, el mercat municipal o Palau Altea.

Les activitats programades han sigut aprovades pel consell Municipal de Dones, en el qual “tenim sempre en compte a les coordinadores dels centres de secundària”, espais on es te especial atenció en l’àmbit de la prevenció. Des de l’associació de víctimes de la Marina Baixa “Mujeres con Voz” es portaran a terme xarrades en els instituts per a conscienciar a la joventut sobre esta xacra. La seua presidenta, Marga Luján, defén que “el testimoni en primera persona de dones víctimes aconsegueix que l’alumnat empatitze, lluny del resultat dels habituals discursos que avorreixen als assistents”.

També dirigit a les aules dels instituts i en sessió vespertina per a públic en general, la companyia teatral Scándere interpretarà l’obra “Caer para levantar” en Palau Altea el dimarts 23 de novembre. Cada sessió anirà seguida d’un col·loqui sobre estereotips de gènere reflectits en l’obra que, segons la regidora, “provoquen una reacció en el pati de butaques”. L’entrada a l’espectacle és gratuïta, però serà necessari disposar d’invitació que es pot recollir en el departament d’igualtat en la planta baixa de l’ajuntament.

Pérez Barber també ha anunciat la posada en marxa d’un curs de defensa personal per a dones a càrrec d’Oscar Daniotti, del gimnàs Reyson Gracie Altea. El monitor ha explicat que la formació, estarà basada en tècniques de jiu-jitsu, “un esport on la força dels contrincants no és determinant en el resultat del combat”. El curs serà el dilluns 22 de novembre a les 17:30 hores. Amb l’objectiu de facilitar en la conciliació familiar, paral·lelament s’oferirà una classe oberta per a xiquets de 4 a 12 anys del mateix esport. Les places estan limitades i s’acceptaran per ordre d’inscripció en el departament.

Ràdio Altea també participarà de les jornades. El dijous 25 de novembre, dia internacional contra les violències masclistes, l’emissora municipal emetrà un programa especial del magazin “A trossos i mossos” des de la Plaça de l’Ajuntament amb convidats implicats en la lluita feminista.

Concurs escolar

El cartell preparat per a l’ocasió ha sigut dissenyat a partir d’un concurs de dibuix en el qual participaven els dos instituts públics de la localitat. La guanyadora i autora de la imatge ha sigut Alicia del Carmen Banyuls Rojas, segon premi, Sergi Ponsoda Juan; i tercer premi, Aaron Rayen Rico.

Actualment segueix en procés de valoració per part del jurat el concurs de microrelats amb missatges feministes i contra les violències masclistes.

Pin It on Pinterest