Select Page

Les conferències abasten tres aspectes: desenvolupament sostenible, prevenció de la violència i conscienciar sobre el medi ambient

La Regidoria d’Educació, regida per Miguel De la Hoz, ha volgut donar resposta a la demanda dels centres de secundària del municipi, dels quals, han sol·licitat impartir xarrades a l’alumnat sobre diferents temàtiques d’interés per a l’alumnat: educació per al desenvolupament sostenible, els objectius de desenvolupament sostenible i conscienciar a la societat de la problemàtica mediambiental. Aquestes són les temàtiques pels IES que es tractaran en xarrades impartides pels voluntaris de la Creu Roja, finançades per la pròpia regidoria.

“El nostre departament manté un ferm compromís amb els centres del municipi per a donar resposta a les seues necessitats, donant suport a aquestes i altres accions que els centres proposen. Per a això compta amb la col·laboració de Creu Roja, organització pròxima a la ciutadania alteana, coneixedora de les seues necessitats i compromesa amb el canvi social” ha assenyalat l’edil de l’àrea, Miguel De la Hoz.

En aquest sentit,els pròxims 17 i 18 d’octubre els estudiants de l’IES Altaia accediran a aquest programa amb la xarrada sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Serà impartida a través de dinàmiques i jocs que els permetrà prendre consciència d’accions concretes en la vida quotidiana per a aconseguir complir amb l’agenda 2030, que reafirme el vincle entre desenvolupament i justícia social a nivell global i promoga una creixent consciència de “ciutadania global”.

Respecte a l’àmbit de la prevenció de la violència en els centres, tant l’alumnat de l’IES Altaia com l’IES Bellaguarda tindran un total de 13 xarrades que versaran sobre la discriminació per raó d’identitat o orientació sexual. En elles es potenciaran les relacions de respecte, col·laboració i estima a la diferència, així com educar en la resolució de conflictes de manera pacífica, mitjançant intervencions dirigides a joves per voluntariat de Creu Roja Joventut.

La xarrada sobre la consciència a la problemàtica mediambiental va tindre lloc el passat 6 d’octubre amb els estudiants de l’IES Altaia en la desembocadura del riu Algar, realitzant la neteja i catalogació de residus i una ruta d’interpretació del parc de la mà del personal tècnic del Parc Natural de Serra Gelada. L’objectiu principal de la xarrada va ser conscienciar de la importància de la protecció dels recursos hídrics, donant a conéixer els rius de la Comunitat Valenciana i la necessitat de preservar la seua biodiversitat. A fi de sensibilitzar i conservar-les aigües continentals.

“Aquest programa d’actuació està finançat per la Regidoria d’Educació i participaran 300 estudiants d’ESO i batxillerat dels IES públics d’Altea, en total s’impartiran 18 xarrades. D’aquesta manera s’atindrà a les demandes dels centres de secundària del municipi” finalitzava el regidor d’Educació, De la Hoz.

Pin It on Pinterest