Select Page

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, dirigida per Josep Orozco, juntament amb Creu Roja Altea han consolidat la posada en marxa d’un Hort Ecosocial. Un projecte que compta amb el finançament del Consistori i la premissa fonamental del qual és la sensibilitzar a la població sobre la importància de conservar espècies autòctones del municipi utilitzant l’agricultura ecològica. En aquesta setmana 16 alumnes del centre d’educació secundària de l’IES Altaia van acudir al taller d’identificació del PH del sòl.

Aquest taller està dins del Pla de Medi ambient de Creu Roja Altea, L’hort ecosocial introdueix la variable social donant cabuda als menors dels centres del Castell i el Verdader.

L’hort ecosocial ja és una realitat en el municipi, i els tallers tenen per objecte buscar la integració d’una vida sana, el proveïment d’aliments frescos i proporcionar també beneficis cognitius, emocionals, socials i mediambientals que aquest tipus d’activitats produeix en els col·lectius participants. Oferint coneixements d’agricultura, acostar a la naturalesa i la cultura d’Altea als estudiants dels centres educatius d’Altea.

Quant a l’aportació municipal al projecte, “l’Ajuntament contribueix amb l’obtenció d’eines i material agrari, a més de cedir l’hort”; ha apuntat l’edil de Medi Ambient, Josep Orozco, qui ha explicat que “es tracta d’un projecte que integra valors com la solidaritat i el treball en grup. Des de l’Ajuntament ens sembla molt interessant col·laborar en una acció tan tangible que permet l’ensenyar a treballar la terra a l’alumnat del municipi.”

Pin It on Pinterest