Select Page

Amb l’objectiu d’apropar a la societat la necessitat de vetllar per la conservació dels rius, com a recursos naturals essencials que són, la regidoria de Medi Ambient, Creu Roja i els IES Altaia i Bellaguarda, han posat en pràctica unes jornades de voluntariat ambiental al riu Algar.

Com explica l’edil d’àrea, Jose Orozco, “estes jornades han tingut lloc el passat 29 d’octubre i hui divendres 5 de novembre i hi ha participat l’alumnat dels IES als quals se’ls ha impartit formació sobre hàbits respectuosos en entorns naturals i especialment a la zona humida del riu Algar. Creu Roja, com a agent sensibilitzador, ha abordat qüestions sobre la problemàtica ecològica”.

Durant estes jornades de voluntariat ambiental, s’han realitzat diferents activitats com la identificació d’espècies invasores; neteja de residus a l’entorn del riu Algar i control de la qualitat de l’aigua a la desembocadura del riu.

Jose Orozco recorda que “els rius són recursos naturals essencials no només per l´elevat nombre d´espècies animals i vegetals que allotgen, sinó també pel gran nombre de beneficis i serveis que aporten a les persones”. “La conservació dels sistemes riparis forma part dels objectius de desenvolupament sostenible, en concret de l’ODS 15 i entre les metes a aconseguir està el vetllar per la conservació, el restabliment i l’ús sostenible dels ecosistemes interiors d’aigua dolça”. Ha conclòs el responsable municipal de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest