Select Page

La Regidoria de Benestar Animal, que dirigeix José Luis León Gascón, ha organitzat la I Jornada de Convivència multiespècie. Un esdeveniment, que se celebrarà l’1 i 2 d’octubre en el Palau d’Esports Vila d’Altea, que busca la visibilitat de la convivència amb diferents espècies. En l’organització també participen Luis Aibar, reconegut perruquer caní d’Altea i la Societat Canina d’Alacant. A més, col·laboraran diferents associacions en protecció animal de la zona, i la Unitat Canina de la Policia Local d’Altea.

“Volem donar visibilitat al que cada dia és més evident: que som una societat en la qual convivim diferents espècies. En moltes ocasions, quan volem fer activitats i passar temps amb tota la família, incloent als de quatre potes, trobem infinitat de limitacions, i això ha de començar a canviar. Apostem per una tinença responsable, per la formació dels tutors d’animals perquè es garantisca tant el benestar dels animals com una bona convivència en societat, i així poder anar avançant en la inclusió de la nostra família peluda en el nostre dia a dia”, ha comentat el regidor de Benestar Animal, José Luis León Gascón.

L’esdeveniment començarà el dissabte amb el Campionat de perruqueria canina “Costa Blanca Grooming Cup”, categoria intermèdia, i una xarrada informativa per als ciutadans titulada: “Què faig quan em trobe un gat?”, impartida per Marijke Viezee, coordinadora del projecte CER d’Altea, i la veterinària municipal, Ana Ferrando, en la qual es donarà informació sobre com cal actuar quan ens trobem amb un gat (o un grup). Es faran diverses passades durant tota la vesprada, segons l’assistència.

El diumenge es desenvoluparan diverses activitats: el campionat de perruqueria canina, en categories de principiants; un concurs caní nacional; l’exposició dels estands de les associacions protectores d’animals, així com una desfilada de gossos en adopció i una desfilada de gossos mestissos en el qual es destinarà els diners recaptats per a les associacions participants. Les activitats dirigides a les famílies alteanes i de la comarca, seran el dissabte a la vesprada de 16.00 a 19.30, i el diumenge al matí de 9.30 a 15.00. Seran completament gratuïtes.

La unitat canina de la Policia Local també formarà part d’aquestes jornades. “La unitat canina de la nostra policia s’ha fet un lloc en la ciutadania i aquest esdeveniment és una oportunitat perquè es conega als seus membres i com actuen”, ha finalitzat el regidor de Benestar Animal.

Pin It on Pinterest