Select Page

El departament abordarà aspectes com l’assistent social, qui pot tramitar aquest servei i els principals objectius del treballador social

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea organitzarà aquest divendres, 28 de juliol, una xarrada informativa sobre informació i recursos de la Llei de Dependència i la prestació d’assistència personal. L’acte se celebrarà a l’auditori del Centre Social a les 12 hores. Ana Ibáñez, treballadora social del consistori, serà l’encarregada d’impartir la jornada. Així ho ha anunciat la regidora de l’àrea, Anna Lanuza, aquest matí en roda de premsa.

“Aquestes jornades són gratuïtes i pot apuntar-se tothom” ha assenyalat Lanuza. I afegia, “vull recordar la implicació del departament en matèria de dependència, ja que el mes passat abril vam obtindre la nomenclatura d’excel·lència a l’atenció de la dependència de part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”.

L’objectiu d’aquesta Llei de Dependència és regular l’atenció de les necessitats d’aquelles persones amb dependència social. Les jornades abordaran aspectes com qui és l’assistent social, explicarà que persones poden sol·licitar i tramitar aquest servei i els principals objectius del treballador social. “L’objectiu és que les persones amb dependència puguen portar una vida allò més independent possible, a més d’ajudar a agilitzar els tràmits burocràtics”, assenyalava l’edil.

“La iniciativa de la xarrada ha sigut provocada per l’alta demanda d’informació de famílies amb membres amb diversitat funcional i les pròpies persones amb diversitat funcional”, ha informa l’edil.

La jornada donarà informació sobre la tramitació d’aquesta llei, les incompatibilitats dels diferents recursos, en què consisteix cadascun d’aqueixos recursos. Així com si aqueixos recursos impliquen ajuda econòmica per al pagament dels mateixos o són recursos que es concedeixen directament.

Per part seua, Ana Ibáñez, ha assenyalat que “l’objectiu principal és que les persones amb dependència puguen tindre una vida independent i la promoció màxima de l’autonomia personal”. I afegia, “qui pot sol·licitar aquest servei són persones que tinguen el reconeixement amb grau dependència en vigor, o persones majors o menors d’edat que tinga una situació diversitat funcional”.

El departamento de Serveis Socials convida a assistir i informa que qualsevol persona que  necessite informació sobre la matèria de dependència social, pot demanar-la en el propi Centre Social o al següent número 966882702.

Pin It on Pinterest