Select Page

L’associació comarcal Integra farà un taller de cuina el proper dissabte 24 de febrer a l’Aula de Cuina i compta amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social. L’edil de la qual, Anna Lanuza, ha explicat que “es tracta de una jornada de convivència en què es podrà conèixer part de la feina que es fa des d’esta associació”.

L’activitat contempla la participació de 12 alumnes que, juntament amb 12 voluntaris conduïts per una professional amb experiència en diversitat funcional i coneixements de cuina, posaran en pràctica diferents receptes; segons ha explicat Andrés Sánchez, coordinador del voluntariat d’Integra.

Este taller de cuina i jornada de convivència és una de les moltes activitats que l’associació realitza a la seua atenció a famílies amb membres amb Espectre Autista, Síndrome de Down, Paràlisi Cerebral, Síndrome de Charge, dèficit d’atenció, entre d’altres.

Com ha recordat l´edil, “l’associació Integra Marina Baixa no només dóna suport a les persones amb necessitats especials, sinó també a les famílies, ja que una part important de l’associació és el voluntariat perquè el que s’intenta és la inclusió absoluta de les persones a tots els àmbits, com el social, d’oci, esportiu, escolar, etc”. Anna Lanuza ha qualificat de “gran tasca” la que realitza l’associació, i ha reiterat el suport municipal.

I pel que fa a l’activitat hui presentada, Andrés Sánchez ha comentat de la importància de l’oci per al desenvolupament psicoevolutiu de tots els xiquets, xiquetes i adolescents perquè millora molt les relacions socials en perfils de persones que no tenen habilitats per relacionar-se socialment, tant amb els seus iguals com amb gent adulta. “El projecte del oci és que facen activitats adaptades que de normal no poden fer i que isquen una mica de l’àmbit familiar per aconseguir la inclusió a la societat”; ha subratllat el coordinador del voluntariat, que ha afegit que “la realització d´activitats suposa també un respir familiar, tant per als usuaris com per a les famílies, ja que alguns necessiten una atenció contínua i molt individualitzada”, ha matisat Sánchez.

Des de l’associació s’ha ressaltat la importància del voluntariat i la bona feina dels voluntaris que de forma altruista mostren amor i cura cap a les persones permetent que es puguen dur a terme activitats de oci.

Pel que fa al taller de cuina, en paraules del coordinador, “és un plaer fer este taller, atès que se’ns ha facilitat un espai tancat que ens permet controlar els participants, amb una professional. A més, també que tinguen una zona de pati a la planta baixa, banys adaptats i una cuina preparada perquè tinguem espai suficient i cadascú estiga acompanyat d’un voluntari i la manipulació d’aliments els encanta, per això és una activitat que van a gaudir”.

“Volem agrair a la regidoria de Benestar Social la possibilitat de fer este taller de cuina”; ha conclòs Andrés Sánchez, responsable de les activitats de oci d´Integra Marina Baixa.

L’edil ha avançat que s’està treballant conjuntament, associació i ajuntament, a la commemoració del Dia Mundial de l’Autisme, que se celebra a l’abril, amb l’objectiu de fer unes jornades especials.

A la compareixença també hi ha estat Cristina Miranda, presidenta d’Integra Marina Baixa, que ha explicat què és l’associació, les motivacions amb què va néixer i l’activitat que realitza al llarg de tot l’any. “A poc a poc hem anat aconseguint més coses, entre les quals el que els nostres fills puguen tenir un temps i unes activitats de oci”. Ha declarat Miranda, que emociona amb la descripció de la realitat que viuen els usuaris de l’associació; “Els nostres fills no tenen amics. No tenen esta capacitat de relacionar-se amb els altres, però senten la necessitat com la resta de persones. Per això necessitem preparar-los a tots els nivells perquè ells puguen desenvolupar una vida el més digna possible i puguen estar en un grup a la societat amb els seus iguals”.

Cristina Miranda ha agraït les ajudes que rep l’associació i ha destacat el gran cost de les teràpies que s’imparteixen en tractar-se de teràpies individualitzades, ja que d’altra manera no s’obtenen resultats.

Pin It on Pinterest