Select Page

La ludoteca municipal d’estiu d’Altea ha incrementat la demanda en un 15% durant el mes d’agost. Aquest projecte de conciliació, que té com a objectiu afavorir la igualtat d’oportunitats en la incorporació al mercat laboral, ha sigut molt ben acollit per les famílies, cosa que s’ha traduït en un augment del nombre d’inscripcions de xiquetes i xiquets d’Altea per a aquest mes.

El regidor de Benestar Social i Igualtat José Luis León Gascón, ha fet balanç del primer mes de la ludoteca municipal: “durant el mes de juliol una trentena de famílies d’Altea s’han beneficiat d’aquest espai lúdic, totalment gratuït i que està subvencionat amb fons del Pla Corresponsables per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la qual cosa els ha permés treballar o poder incorporar-se al mercat laboral. Ara a l’agost hem vist incrementada la demanda, famílies que tornen a confiar en la ludoteca i noves”, ha finalitzat l’edil.

La ludoteca municipal d’estiu, situada en les instal·lacions de l’Escola per a Adults,  està oberta cada dia de la setmana, de dilluns a divendres en horari de vesprada, des de les 14.30 hores a les 22.00 hores, i els caps de setmana des de les 11.30 hores i fins a les 19.00 hores. L’horari és flexible açò permet a les famílies triar les hores i els dies que millor s’adapten a les seues necessitats de conciliació de la vida laboral, familiar i social.

Els xiquets i xiquetes que assisteixen diàriament a la ludoteca gaudeixen de múltiples activitats que organitza la plantilla d’onze treballadores contractades aquest estiu. Les activitats programades, basades en els principis de la coeducació com són la igualtat, el respecte a la diversitat, la resolució pacífica de conflictes o la conscienciació mediambiental, busquen no sols aportar diversió, sinó que contribueixen a la seua formació en igualtat, solidaritat i respecte al medi ambient.

Per a aquest mes d’agost s’han contractat activitats complementàries com: classes de cuina dels dimarts, tallers de ciència, actuacions de màgia, classes de dansa i unes gimcanes de jocs. El pròxim dia 15, festiu nacional, “la ludoteca obrirà les portes i oferirà un berenar amb xocolate i xurros als xiquets i a les xiquetes alteans”, ha comentat el regidor d’Igualtat, José Luis León Gascón. La ludoteca municipal d’estiu tancarà les portes el dia 31 d’agost.

Pin It on Pinterest