Select Page

70 xiquetes i xiquets han gaudit d’un estiu ple d’aventures

La ludoteca municipal d’estiu d’Altea ha tancat les seues portes amb èxit. Més de 60 famílies d’Altea s’han beneficiat durant els mesos de juliol i agost d’aquest recurs gratuït de conciliació que la Regidoria d’Igualtat ha implantat per primera vegada en el municipi i que ha sigut subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Per a Jose Luis León Gascón, regidor d’Igualtat, “projectes com aquest són molt importants, perquè a més d’ajudar a les famílies a conciliar la seua vida laboral i familiar, especialment durant l’estiu, que és quan augmenten les contractacions a Altea, posen el focus en la importància de les cures i en la necessitat que des de l’Administració s’adopten polítiques que permeten a les dones incorporar-se al mercat laboral en igualtat de condicions i sense haver de renunciar a la seua vida laboral”.

El projecte lúdic municipal que s’ha desenvolupat en les instal·lacions de l’Escola per a Adults, ha comptat amb un equip de 10 professionals entre cuidadores, educadores infantils i coordinació –seleccionades a través del Labora–, i que han garantit la qualitat del servei oferit als xiquets i les xiquetes. El Departament d’Igualtat ha volgut, d’aquesta manera, reconéixer la importància d’aquests perfiles professionals que, de dilluns a diumenge, i de 14.30 hores a 22.00 hores, han organitzat i planificat tota mena d’activitats amb les i els menors.

La totalitat de xiquetes i xiquets que han acudit aquest estiu a la ludoteca municipal han pogut gaudir a més, de 12 activitats complementàries que el Departament d’Igualtat ha contractat, per a posar de manifest els valors coeducadors del projecte, com són la igualtat, el respecte a la diversitat i el medi ambient. Durant juliol i agost, els i les menors han gaudit amb: la representació teatral de La perruca de Luca; i els tallers A l’estiu sol, platja i medi ambient i Qui fa què?, sobre corresponsabilitat o; Hipàtia i l’Hidrogen, per a valorar el paper de les dones en la ciència, entre altres. A més, de l’Aula de Cuina dels dimarts, que el cuiner Dominique ha impartit de manera voluntària, s’han entregat als xiquets i les xiquetes un lot, que es compon per una motxilla, una botella d’aigua, una gorra, un llibre de mandales, una pistola d’aigua i una pilota.

Aquest passat dimecres, al tancament de la Ludoteca, Jose Luis León Gascón va entregar a l’alumnat, un diploma que acredita la seua participació en el primer espai lúdic de conciliació municipal. També va expressar la voluntat de la Regidoria d’Igualtat, de continuar treballant perquè l’Ajuntament d’Altea puga oferir de manera permanent aquest recurs a les mares i als pares del municipi. “Altea ha estat l’únic municipi de la comarca que ha apostat per aquest projecte i, seria un orgull continuar amb ell en els pròxims anys”.

Pin It on Pinterest