Select Page

 L’edil José Luis León Gascón anuncia que l’adjudicació se signarà en breu

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat de l’Ajuntament d’Altea, regida per José Luis León Gascón, ha anunciat hui en roda de premsa en Centre Integral de Majors (CIM) popularment conegut com CEAM, l’adjudicació de la gestió d’aquest centre a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada pel Grup Lagunduz i la Fundació Salut i Comunitat. La gestió del CIM es desenvoluparà durant tres anys amb un contracte de 624.628,08 euros. L’edil de l’àrea ha informat que la signatura del conveni es realitzarà en breu.

León Gascón ha agraït als treballadors i treballadores la paciència durant el procés de licitació i declarava: “el Grup Lagunduz i la Fundació Salut i Comunitat ha sigut l’única empresa que ha apostat per la continuïtat de la gestió del centre. El CIM cobreix aspectes imprescindibles per als majors del nostre municipi, com per exemple: rehabilitació i fisioteràpia, atenció social i psicològica, d’oci i convivència, de podologia, de perruqueria, de tallers ocupacionals, i disposen de cafeteria i menjador” i afegia: “Benestar Social i Sanitat té com a objecte reparar les instal·lacions de la piscina perquè els usuaris puguen gaudir d’aquesta”. El centre està dirigit als empadronats d’Altea que tinguen complits els 60 anys o ser jubilats i pensionista de més de 49 anys.

El departament de Benestar Social i Sanitat té pressupostat per al present exercici 2022 un total de 80.000 euros per a millorar la climatització de l’edifici, la reparació de la piscina, el canvi de sòls per a millorar el confort dels usuaris en les activitats i els vestuaris. León Gascón assenyalava: “l’àrea Benestar Social i Sanitat té com a objecte continuar modernitzant les instal·lacions per al 2023”

L’edil de Benestar Social i Sanitat ha destacat la disposició de l’empresa per a millorar el servei del CIM com l’equipament informàtic conforme a les especificacions, característiques i condicions del departament de Benestar Social. I sobretot León Gascón ha destacat una millora d’accés gratis de 12 a 18 usuaris en els tallers organitzats per l’empresa adjudicatària. De fet, Grup Lagunduz i la Fundació Salut i Comunitat tenen com a objecte facilitar l’accessibilitat als tallers gratuïts. A més, el nombre de sessions anuals per usuari s’ha establit de 30 anteriors a 60 actuals (necessària l’avaluació dels Serveis Socials) per als diferents serveis de fisioteràpia, hidroterapia, podologia, perruqueria, psicologia, i altres.

José Luis León Gascón assenyalava les millores en els serveis que pretén realitzar l’UTE: “l’empresa incrementarà el nombre d’activitats de quatre a nou actuals a l’any de convivència de tipus cultural o lúdic que es desenvoluparan fora del centre. Ampliaran de sis a 31 els tallers ocupacionals i el servei de cafeteria-menjador tindrà 40 serveis d’esmorzar o menjar de manera gratuïta a l’any per part de la regidoria”.

La representant del centre, Margarita Planelles, destaca la labor del centre i la seua finalitat de recuperar en la mesura del possible l’autonomia dels usuaris i la seua autoestima necessària per a la realització de les activitats de la vida diària, i convidava als veïns i veïnes de la localitat a acostar-se al centre per a sol·licitar informació i assessorament.

“És un centre obert on podem acudir a preguntar dubtes administratius, accedir a servei o tallers gratuïts amb cost zero o preus simbòlics molt ben valorats pels usuaris, des de la regidoria estem actualment implicats amb les millores de les instal·lacions, ja que, l’edifici té més de 20 anys i necessita modernitzar-se” finalitzava l’edil del Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest